Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Миков: Кабинетът да положи повече усилия за спиране на купуването на гласове
21 Август 2014
Служебният кабинет се стреми да блокира изграждането на "Южен поток", да блокира приходите в републиканския бюджет от този проект, това е и политика, както знаете на президента, заяви лидерът на БСП

Изборите са най-голямото предизвикателство, а листите са част от това. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Михаил Миков.

За Кристиан Вигенин Миков каза, че става въпрос за водач на листа. Кристиан има всички качества да е водач, не само в Благоевград. Крайно време е да се уважат уставът и правилата в тези решения. Имам среща с председателите на общинските съвети в Благоевград днес, смятам да обсъдим защо се вдигна толкова шум, те имат такова отношение и към други лидери на левицата. БСП трябва да е ясно, че е национална партия. В изборите се търси национално представителство, добави Миков.

Според него, никой политик не трябва да има частно собственическо чувство към избирателите. "Що се отнася до управлението - много беше направено и много не беше направено. Ненаправените неща могат да се направят в следващ период. В тази политически нестабилна обстановка, правителството, управлението успя за една година да разкрие нови 40 000 работни места. Успяхме да изпълним ангажимента си, увери Миков.

За енергетиката, Миков каза, че критики може да има, но за тях важното е било да се намали цената на тока, "да се ограничат онези едри играчи, включително и ЕРП-тата, които години наред са начислявали в таксите разходи, които по един или друг начин не са били присъщи". Това беше констатирано от ДКЕВР, припомни Миков.

По темата за "Южен поток" лидерът на БСП каза, че България е доста напред в реализацията на "Южен поток". "А в момента служебното правителство блокира изграждането на проекта, а този проект означава увеличаване на работните места в България", отбеляза Миков.

Служебният кабинет всячески се стреми да блокира изграждането на "Южен поток", да блокира приходите в републиканския бюджет от този проект, това е и политика, както знаете на президента", заяви лидерът на БСП. Той подчерта, че ЕК няма да реши въпросите, които са на наша територия. "Има и строително разрешение. Всичко, което е по закон за стартиране на проекта, е направено. Оттук насетне трябва да се работи. Има, разбира се, външни интереси и зависи дали правителството или президентът ще се поддаде на тези външни интереси", каза Миков. Той заяви, че очаква от служебния кабинет да положи много повече усилия за предотвратяване на купуването на гласове. Купуването на гласове е престъпление и там не трябва да се заобикаля нищо, а трябва да се прилага НК с цялата му строгост, категоричен е лидерът на БСП.

За скандала с КТБ Миков зададе въпроса: защо не ме питате дали КТБ не е петно върху ревера на ГЕРБ? "Отговорността изцяло е на БНБ и тя трябва да си свърши работата, независимо как ще приключи казусът. Около банката има доста говорене, може би трябва да се хвърли наистина повече светлина, въпреки банковата тайна, за това чии сметки толкова предизвикват голям интерес към КТБ - на физически лица, на фирми, на граждани, на НПО, на общини, забележете. Кой управлява тези общини? Община Бургас чух, че има около 20 млн. лева в КТБ, как така, запита Миков. Нека да се каже кои са тези, които са си изтеглили парите малко по-рано, добави Миков. С какво се различава този служебен кабинет от този преди една година или по-скоро по какво си приличат. Служебният кабинет 2013 г. не сменяше областните управители, зам.- министри, ръководители на държавни агенции. Ако приемем, че този и онзи кабинет са на ГЕРБ, то тогава бяха сменени само министрите, а днес понеже освобождаването на министрите и зам. -министрите беше акт на Орешарски, започват смените в агенциите, областните управи и това е разликата. Има много областни управители, които не са станали водачи на листи, а се сменят по политически причини. Тези хора, които са от общините, управлявани от ГЕРБ, нямат нищо общо с ГЕРБ, и очакват някой да повярва на това ли, попита Миков. Да ги изтеглят тези кадри, най-вече Ваньо Танов, подчерта още Миков. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.