Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Татяна Дончева: „Движение 21“ може да има партньори във всички посоки, освен ДПС
20 Август 2014

„Движение 21“ може да има партньори във всички посоки, освен ДПС. Ще започнем на чисто и ще заложим на професионалисти и младата генерация. Движението няма да бъде патерица. Това каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева в предаването „Денят започва” на БНТ.

По думите й в листите на „Движение 21“ ще присъстват утвърдени имена на професионалисти, но и много млади хора, представители на гражданското общество от различни сфери на обществения живот и утвърдени специалисти.

„Хората около моята възраст ще преведат тази млада генерация за един хоризонт от пет години напред. Ние сме прагматична формация, която иска добри и работещи решения, не чакаме социални помощи“, допълни Дончева.

Според Дончева промяната на статуквото е свързана с ключови конституционни промени, засягащи пряко и финансирането в политиката. По думите й отношението към казуса „КТБ“ е своеобразен тест за политическите сили в предстоящата предизборна кампания. „Движение 21“ например работи по изготвяне на практически план с конкретни разчети на необходимите стъпки за оздравяване на банката, обясни Дончева.

„Много ще настояваме да се отворят архивите на КТБ по отношение на лицата от политиката и висшите етажи на специалните служби, магистрати, кметове и държавни служители, които имат необясними спестявания, лицата с безлимитни кредитни карти и тези с влогове с необяснимо висока лихва. Удивена съм, че аз съм единственият политик, който говори за това“, каза Дончева.

Според лидера на движението задължителни са промени в Конституцията и по отношение на съдебната система.

„Ние имаме кадровия потенциал да дадем решенията. Тази промяна на Конституцията трябва да бъде свързана с разделяне на прокуратурата от съда, с ВСС само за съда, с изграждане на прокуратурата като централизирана система под ръководството на главен прокурор, избран от парламента“, обясни Дончева.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.