Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 16 млн. лева за възстановяване на щетите от наводненията отпуска правителството
20 Август 2014
Очаква се да бъдат сменени областните управители на Стара Загора, Варна и Перник

Над 16 милиона лева ще отпусне служебното правителство за възстановяване на щетите от наводненията. Средствата ще са за изпълнение на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от природни бедствия. Най-пострадалите общини Варна и Добрич ще получат съответно над 1,8 милиона лева и над 860 хиляди лева.

Към община Мизия, която все още се възстановява от пороя в началото на месеца, ще бъдат насочени 1 милион лева за овладяване на бедственото положение, съобщава БНР. 

В дневния ред на кабинета е включено и постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 800 хиляди лева по бюджета на Министерството на земеделието и храните. Те са за закупуване на противоградови ракети за опазване на селскостопанската продукция.

Очаква се служебното правителство да разреши проблема с осигуряването на охраната на значими културно-исторически обекти. Предвижда се МВР да продължи да пази от посегателства Националния музей "Шипка – Бузлуджа", Националния исторически музей и Националната галерия за чуждестранно изкуство до провеждането на обществени поръчки и сключването на договори за охрана на обектите. 

В дневния ред на кабинета са включени решения за назначаване на трима нови областни управители. Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна ще застанат адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

Министрите ще се запознаят и с доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и основните показатели на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2014-а година. В него се очертава риск от значително влошаване на бюджетната позиция на годишна база спрямо планираната цел поради неизпълнение на разчетите по приходите. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.