Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Асансьорът пропаднал заради некачествен ремонт
19 Август 2014

Основната причина за инцидента с падналия асансьор е скъсване на въжета на кабината, поради некачествен ремонт. Това заяви на пресконференция Стефан Цанков, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Цанков обясни, че инцидентът, при който жена почина вследствие на падане на асансьор от 9-ия етаж, е най-тежкият случай, който има в последните години. Многократно сме алармирали за проблемите в сектора, които имаме, искали сме промяна в нормативната база, не беше обърнато внимание на решенията ни досега. Дано сега се обърне внимание, призова Цанков.

Става ясно, че надзорната фирма на падналия асансьор прави технически надзор на общо 12 000 асансьора. Фирмата има съставени 11 страници протокол за нередности, през последните месеци, има 15 акта за нарушения, сред, които липса на персонал. Цанков обясни, че проблемите идват от там, че една фирма отговаря за много съоръжения, но няма законово ограничение колко съоръжения трябва да проверява или ремонтира една фирма. Едно от предложенията ни е за ограничаване на броя на съоръженията, добави той./БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.