Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сарафов: Семейството на Пеевски е платило над 300 000 лева данъци
19 Август 2014

Вследствие на данъчната ревизия на фирмите на семейството на Делян Пеевски, бяха преизчислени данъчните задължения на тези фирми и бяха платени общо над 300 000 лева данъци. Това съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Действията на прокуратурата доведоха до плащане на данъци в държавната хазна. Мисля, че нашите действия доведоха до положителен за страната и фиска резултат, коментира още Сарафов. Той съобщи, че данъчната проверка на Николай Бареков все още не е приключила, защото проверката обхваща и тази година.

Заместник-главният прокурор коментира и причините за прекратяването на делото за смъртта на Чакъра. Според събраните по делото доказателства и изготвените експертизи няма виновни длъжностни лица, според окончателното заключение на експертизата няма извършени престъпления от длъжностни лица, обясни Сарафов. Той уточни обаче, че продължават разследванията по делата свързани с използването от страна на бившия премиер Бойко Борисов на "Авиоотряд" 28 и на военната авиационна техника.

Зам.-главният прокурор съобщи, че делото за случилото се в Лясковец е на финалната си права. Експертизата е категорична, че обвиняемият е вменяем, може да ръководи действията и постъпките си и носи отговорност за извършеното. Предстои окончателното привличане и предявяване на материалите на обвиняемия, заяви Сарафов.

Той коментира и днешния трагичен инцидент с асансьор в столицата, при който една жена загина, а друга е в тежко състояние. "Това е доста неприятен инцидент, аз самият ползвам асансьор, защото живея на 16-ия етаж, ще се води наказателно производство, ако има виновни лица, ще понесат наказателна отговорност. Тук е въпросът за отговорността на контролните инспекции, които трябва да надзирават тази наистина високо рискова дейност, а именно ремонтът и поддръжката на асансьори", каза Сарафов. Той не изключи прокуратурата да разпореди проверки по фирмите, занимаващи се с тази дейност.

"По отношение на Цветан Василев прокуратурата е направила всичко необходимо, което е за всеки един обвиняем, нито повече, нито по-малко, той не е обвиняем с по-особен статут", коментира още заместник-главният прокурор. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.