Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"България без цензура" се коалира с "Лидер"
18 Август 2014
Бареков избра щастливата си седмица за регистрация за първия си парламентарен вот

Партия „ЛИДЕР“ влезе в коалиция „България без цензура“. Формацията подписа коалиционно споразумение, час преди политическият съюз около Николай Бареков да се регистрира в ЦИК. В Централната избирателна комисия с него, освен лидерите на партньорите ЗНС и Гергьовден – Румен Йончев и Драгомир Стефанов, бе и председателят на ЛИДЕР Кънчо Филипов.

„Реал Мадрид продаде неможещия Пепе и купи Роналдо“, коментира разширяването на коалицията след напускането на ВМРО Бареков. Новината бе съобщена в Деня на Св. Иван Рилски, небесен закрилник и покровител на българския народ, патрон на миньорите и българските будители. Бареков коментира, че допирните точки с ЛИДЕР са за откриване на нови реални работни места, а не само раздуване на администрацията, както направиха ГЕРБ и БСП. Неслучайно в управленската програма на ББЦ акцент са енергетиката, туризма и земеделието. С новите коалиционни партньори партията ще работи за привличане на инвестиции в енергетиката и в добива на горива. Реално тя вече започна битка за защита правата на миньорите с внесения си в НС законопроект за ранното пенсиониране на подземните работници.

Очаквайте много гласове за нас на предстоящия вот и позитивна кампания от наша страна, обеща Бареков на журналистите, чакащи го пред ЦИК като допълни, че продължават преговорите с още потенциални партньори. Няма да разтягаме коалицията докрай в пространството, желанието ни е да направим нещо смислено, коментира той.

Лидерът на ББЦ избра щастливото си число 7 за регистрацията за първия си парламентарен вот. В комисията бяха внесени 7 777 подписа. По щастлива случайност формацията бе записана в ЦИК също под номер 7. Партията и коалиционните й партньори вече успешно издържаха изпита на евроизборите, печелейки 11% от гласовете на българите. Сега целта им е създаване на стабилен център в парламента, който да спре безпринципния балансьор ДПС. Последните социологически проучвания отреждат 4-то място за КП „България без цензура“ и я сочат за сигурен участник в следващото Народно събрание. „Имах стотици телефонни обаждания от бизнесмени и политически фигури след обявяването на тези данни. Всички са загрижени да има една стабилна центристка формация в парламента и да не се допусне връщането на власт на Бойко Борисов“, каза лидерът на ББЦ.

Относно водачите на листи, Бареков обяви, че вероятно зам.-председателят на ББЦ Росен Петров ще е начело в 25-ти МИР в София. Самият лидер на „България без цензура“ е избрал да бъде водач в родния си Пловдив и във Варна. Бареков призова председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира за депутат също от Пловдив, ако иска директен двубой с него, като не изключи възможността и сам да стане водач в София, за да премери сили с основния си опонент на вота през октомври.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Истината
19 Aug, 2014 | 10:22

Нали беше "десен" Бариков и щеше да се бори с олигархията, а се съюзи с този, който купуваше гласовете на своите миньори в полза на БСП.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.