Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Михаил Миков: Президентът активно се намесва в парламентарния и политическия живот и заема страна в полза на опозицията
1 Август 2014

Постигнахме съгласие за актуализация за бюджета на Здравната каса. Учудващ беше тонът на президента. Очевидно той ще бъде активен участник в предизборната кампания, но това ще накърни по-скоро институцията, отколкото да навреди на другите политически партии. Това заяви Михаил Миков, председател на БСП, след консултациите при президента. „Ние добронамерено дойдохме да участваме в един разговор, а не в предизборната кампания, в която тонът и тълкуванията обикновено са различни“, допълни той. Според него президентът не може да бъде политическа страна. „Той се връща към онзи си момент, в който започна да атакува изпълнителната власт преди една година. Тези цифри и този разговор се провеждат в НС. Ако някой иска да тласка страната към нестабилност и президентска република, ние в това няма да участваме“, каза Миков. По неговите думи има активна намеса в парламентарния и политическия живот от страна на президента и заемане на страна в полза на опозицията.

На въпрос дали ГЕРБ и ДПС продължават да действат като коалиция, Миков отговори, че явно ГЕРБ са се оттеглили и това се вижда по гласуването и дискусиите в парламента. „Такива приноси към мотивите на законопроект, каквито чухме от президента, не съществуват във внесения законопроект“, заключи Михаил Миков.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.