Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дъждове придружени с гръмотевични бури се очакват в Западна България
31 Юли 2014
Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил

Над Западна България ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевични бури. Възможни са градушки. Жълт код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. Очаква се там количествата на валежите да са между 20 и 30 л/кв.м., с локални извалявания до 50-60 л/кв.м. В източната половина от страната времето ще е предимно слънчево и горещо. Максимални температури от 24°-26° в Западна България до 30°-33° в Източна. Атмосферното налягане ще се понижава.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над планините в Източна България ще е предимно слънчево. Вятърът по билата ще е умерен до силен, от юг-югоизток. Максимална температура на 1200 м.н.в около 22°, на 2000 метра - около 15°.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.