Факти, Анализи, Коментари
   17 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП иска изтегляне на предложението за актуализация на бюджета
25 Юли 2014

БСП ще настоява пред премиера в оставка Пламен Орешарски да изтегли от парламента предложението на правителството за актуализацията на държавния бюджет, заяви Корнелия Нинова, след като беше насрочено извънредно заседание във вторник на парламента за обсъждането на актуализацията на бюджета на Здравната каса и актуализацията на държавния бюджет с гласовете на ДПС и ГЕРБ, съобщава БНР.

Според Корнелия Нинова очевидно в парламента се формира ново мнозинство в подкрепа на исканията на президента, които според БСП, са противоконституционни:

В самите мотиви, внесени от Министерския съвет, пише, че бюджетът може да бъде изпълнен в параметрите, в които съществува в момента, но за всеки случай за да се презастраховаме, трябва да се актуализира. Не приемаме това за сериозна мотивация. Освен това, до днес увеличен е фискалният резерв, в държавата са влезли европейски средства. Настояваме министър-председателят да изтегли от парламента внесеното предложение да да се види от експертите и да се прецени отново има ли нужда от такава. Според нас няма нужда от такава, тъй като увеличаването на дълга, увеличаването на дефицита и намаляването на приходите в  дългосрочен план означава, по-малко доверие в България, по малко инвеститори в България, влошен жизнен стандарт на българите.

Корнелия Нинова беше категорична, че БСП няма да загуби авторитета си, след като с това искане бламира собственото си правителство:

Не мисля, че напускането ни на залата е загуба на авторитет. Обратно - това е показване на твърда позиция, че по никакъв начин няма да участваме в новия политически и икономически сговор между ДПС и ГЕРБ. С позицията си не защитаваме корпоративни интереси, напротив защитаваме България.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.