Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Йордан Цонев: ДПС ще подкрепи актуализацията на бюджета
25 Юли 2014

ДПС няма да бламира кабинета "Орешарски" като не гласува предложената от него актуализация. Това би било предателство към собствения кабинет и не ДПС върши предателство към собствения си кабинет, а Коалиция за България. Това заяви народният представител от ДПС Йордан Цонев.

"Не ДПС не подкрепи този бюджет в Комисията по бюджет и финанси, а КБ", каза още председателят на бюджетната комисия в НС.

От името на своята ПГ той заяви категорично, че ДПС ще подкрепи в пленарната зала актуализацията на бюджета, защото това са предложенията на правителството, избрано с мандат на БСП и подкрепено от ДПС. "Това е последователната политика, която водим ние", подчерта народният представител.

Според Цонев има всички основания тази актуализация да бъде извършена, защото изпълнението на тазгодишния бюджет е с 0.67 пункта по-лошо. "Миналата година ги нямаше рисковите фактори, които са на лице днес. Нямаше и парламентарна криза. Сега сме на прага на предсрочни избори и това е допълнителен дестабилизиращ фактор за бюджета, допълнителен риск за спрените еврофондове", обясни той.

"Ако сме държавници и мислим за стабилността на публичните финанси, ще подкрепим актуализацията на бюджета", каза още Цонев. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.