Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Георги Кадиев: БСП е в изключително тежка криза
25 Юли 2014

Очевидно има хора, които ме харесват. Аз нямам апарат зад себе си, който да работи, звъни и да дава заповеди, както в момента се случва наистина на „Позитано” 20, но това не прави шансовете ми по-малки. Това каза депутатът от БСП Георги Кадиев в предаването „Здравей, България” по Нова Телевизия във връзка с кандидатурата си за председател на партията и предстоящия конгрес, на когото ще стане ясно кой ще поеме управлението й.

„Снощи имаше тайно гласуване в един от големите райони в София - „Младост” и бях на първо място. Нито съм ги карал насила, нито съм ги купувал. Всички кандидати, които разчитат не на собствените си тежест и идеи, а само на подкрепата на Сергей Станишев, ще загубят според мен”, каза още той като коментира, че винаги е ставало така – някой да диктува по телефоните и, че това става във всяка една партия кой за кого да гласува. Попитан дали Михаил Миков е избраникът на Сергей Станишев за председател на БСП, Кадиев отговори, че това е възможно, както и че другият фаворит е Драгомир Стойнев.

„Проблемът е, че самите делегати на конгреса трябва да решат какво искат – дали да продължават по „станишевски” без Станишев или с някаква нова алтернатива. БСП е в изключително тежка криза и е единствената партия, която не се реформира истински след 1989 г. чисто идеологически БСП не се разви, там има комунисти, социалдемократи и социалисти – това е един от проблемите – липсата на идентичност, което ще е и едно от основните задачи на следващото ръководство”, каза още той като каза и че същото се случва когато от партията се водят разговори с руснаци, се говори за Русия, а когато се говори с други посланици, се говори против руснаците, като определи тази политика като разнопосочна.

„Аз знам за себе си че съм алтернатива, няма никакво съмнение в това - не съм участвал в кръга на Станишев. Човек гради някаква биография в годините. Мога да говоря каквото искам, важно е какво съм правил”, каза още Георги Кадиев. Той определи като нескопосан проекта за „Белене” и потвърди, че стига да бъде номиниран в листите на БСП за предстоящите извънредни парламентарни избори, ще участва.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.