Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Местан: България подкрепя кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста на Върховен представител по външната политика на ЕС
24 Юли 2014

Имаме някакви шансове, подсказани и от важни външни фактори, че България може да реализира позиция на Върховен представител по външната политика на ЕС. Понеже този въпрос има пряко отношение към г-жа Кристалина Георгиева и този въпрос в Европа ще се реши във втората половина на август месец. Предвид заявената позиция на министър-председателя Пламен Орешарски на Съвета на министър-председателя, че България подкрепя кaндидатурата на Кристалина Георгиева за тази позиция, не беше редно този кабинет да вземе какво и да е друго решение,докато нямаме отговор на въпроса кой ще е Върховният представител на ЕС по външна политика. Това заяви на влизане в Народното събрание лидерът на ДПС Лютви Местан. „Докато български представител има шанс да заемем тази висока позиция, въпрос на национална отговорност е ние всички да направим необходимото това да се случи”, допълни Местан.

Местан запита защо днес трябва да се артикулира името на еврокомисар и коментира, че едно име вече се артикулира. Местан посочи, че този въпрос, в рамките на ЕС и ЕК, ще се реши към края на август.

Попитан дали Делян Пеевски ще бъде предложен за народен представител в следващия кабинет, Местан обясни, че това е въпрос на номинации от организациите на ДПС, а при тях те се движат от местните към централните структури на ръководството.

„Срокът, в който те ще правят своите номинации, на 15 август, аз няма да коментирам нито едно име за кандидат за народен представите – това би означавало намеса на председателя и подсказване на местните структури кого и как да номинирам. При нас тази процедура се движи отгоре на долу”, каза още Лютви Местан.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.