Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Влизат в сила новите правила за кредитите
23 Юли 2014

Наказателната такса за предсрочно погасяване на ипотечен заем след първата година от тегленето отпада от днес, съобщава БНР. На 23-ти юли влизат в сила промените в Закона за потребителския кредит, които бяха приети през април.

Годишният процент на разходите, който включва лихвата и всички такси по жилищни, потребителски и бързи кредити вече не може да надхвърля 5 пъти закононовата лихва. От днес няма да се събират никакви такси за усвояване и управление на кредита. Запазва се единствено таксата за кандидатстване за заем.

Банките могат да променят едностранно лихвите само ако в договора е предвидена възможност за намаляване или увеличаване на разхода по кредита.

Забранява се използването на дребен шрифт в договорите. Тектовете трябва да са с еднакъв по размер, вид и формат шрифт.

При ипотечен кредит получателят има два варианта на договор. Ако заемът не може да бъде изплащан, банката се удовлетворява окончателно до размера на обезпечението. Втората възможност е както досега - кредитополучателят носи отговорност с цялото си имущество.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.