Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цар Киро остава в ареста
22 Юли 2014

Кирил Рашков остава в ареста, потвърди днес състав на Апелативен съд-Пловдив мярката за неотклонение, издадена от Окръжен съд.

Живакът, намерен в джипа на Кирил Рашков, не бил опасен, твърдеше днес адвокатката му Росица Драгинова. Според нея, количеството, намерено при обиска - половин килограм, може да се извлече от няколко термометъра, а в течното му състояние не е опасно за хората. Защитата ще цитира и обява на сайта на РИОКОЗ- Пловдив, в която се казва, че всеки гражданин, притежаващ живак, може да го предаде на три дати от месец октомври тази година.

Според Драгинова, законът предвижда присъда за нещо, което е просто предаване на отпадъци. Впрочем тя отрече точно това да е защитната и теза. Оспорва и притежанието на живака от Кирил Рашков. Колата е на сина му Ангел, а в нея са се возили и други хора - членове на фамилията и други.

Днес Кирил Рашков не се яви в Апелативен съд, където обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража". Съдът му е разрешил това, след като е подал молба, позовавайки се на здравословното си състояние. В момента той е в следствения арест.

Срещу Рашков са повдигнати три обвинения - за контрабанда, за държане на половин килограм живак, както и за държане на 25 антични монети. Археологическите обекти са открити в дома му.

Прокурор Андрей Атанасов каза, че според двамата свидетели, разпитани вчера, Кирил Рашков е имал интерес към организиране на производство и преработка на наркотични вещества и за поръчка за снабдяване с взривни вещества. Това станало известно след разпитите на свидетелите. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.