Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Рекорден брой общини на туристическо изложение „Вашата ваканция“ 2014
25 Април 2014
Голямата атракция тази година бе театрално-артистична възстановка „Светилище на Слънцето“ вдъхновена от археологически открития в Оходен-Валога - врачанско
За първи път в 13-годишната история на туристическа борса „Вашата ваканция“ вземат участие над 65 общини от цяла България. Изложението, разположило се на двата етажа в Морското казино на град Бургас,  протича при голям интерес от страна на бургазлии и гости на града.
 
„С всяка изминала година Туристическа борса “Вашата ваканция“ се радва на все по-голяма популярност сред български и международни посетители. Изложението дава възможност на хиляди да се запознаят от близо с различните туристически възможности в България и чужбина и да изберат своето място за отдих и почивка. На „Вашата ваканция“ 2014 се презентира най-доброто от туристическите продукти и услуги“ - коментира Соня Енилова – председател на Бургаска регионална туристическа асоциация и организатор на събитието.
 
На борсата бе представена и театрално-артистична възстановка „Светилище на Слънцето“, вдъхновена от археологическите открития в раннонеолитно селище и култов център Оходен-Валога, Врачанско, където са открити уникални ритуални съоръжения като глинен олтар с три еленови черепа, обредни ями и голямо каменно съоръжение с отвор към слънчевия изгрев. Театралната възстановка пресъздава идейно-митологичната система на първите земеделци от неолита за осигуряване на плодородие и продължаване на рода.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.