Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вече сме в предизборна кампания
25 Април 2014
Тя се води на български език и продължава до 23-ти май

 Започна предизборната кампания за Европейски избори 2014. Тя се води на български език. Продължава до 23-ти май.

В кампанията за членове на Европейския парламент ще участват 15 партии, 6 коалиции и 4 инициативни комитета. Срокът за проверката на подписките на инициативните комитети приключва днес и все още няма резултат от Дирекция ГРАО за една от тях. Две регистрации бяха заличени. Кандидатите могат да обжалват решението на ЦИК във Върховния административен съд.

Централната избирателна комисия призова за спазване на правилата в предизборния период. Говорителят Александър Андреев разясни правилата на кампанията:

С оглед правилното протичане на периода на предизборната кампания да спазват съответните правила, които са уредени, за да може предизборната кампания да е позитивна, тъй като това е най-същественото.

В 10 процента от лицевата площ на агитационния материал следва да бъде посочено, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Това трябва да звучи и съответно да е визуализирано в аудио и визуалните клипове и в други форми на предизборна агитация. Агитационните материали следва да бъдат поставени на местата, които са определени от общината. Забраните са предвидени, както до анонимни материали, така и в агитационните материали да няма агитация във вреда на друг кандидат. Съответно не може да бъде използвана търговската реклама, каза Александър Андреев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.