Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Слави Бинев: в почти всеки сектор има нелоялна конкуренция или монополи
22 Април 2014
В България в почти всеки сектор има нелоялна конкуренция или монополи, алармира Слави Бинев с писмено становище европейските институции. „ Наблюдават се нарушения в секторите на банките, на електроенергията и топлофикацията, на горивата, където „Лукойл“ и „Овергаз“ налагат непоносими за българите цени, които са в пъти по-високи от европейските стандарти за съотношение приходи-цена на горива/енергия. Проблеми има и в сектора на земеделието, където се задушават малките производители и се стига дори и до политическите монополи” –заяви евродепутатът, представител на НФСБ в ЕП.  
Бинев обясни, че в България има ужасно много нарушения на правото на конкуренцията, а Европейският съюз се основава на идеята за свободен пазар, който в голяма степен се гарантира от силната и реална конкуренция. „Мога да дам много примери от моята страна България. Тъй като националните органи не предприемат нищо, в частност Комисията за защита на конкуренцията, която в момента е един изкуствен орган, невършещ никаква работа, бих желал да привлека вниманието на европейските институции върху, това че в България в почти всеки сектор има нелоялна конкуренция или монополи. Призовавам за спешни мерки в тази област в ЕС и в частност България” – заявява Бинев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.