Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румен Петков - цитати по проекта „Белене” и „Южен поток”
21 Април 2014

 „Има инвеститорски интерес към централата, има готовност от руска страна, но правителството не отива към изграждането й. Възмутително е поведението както на БСП заради неизпълнения ангажимент, така и на Атака, които внесоха предложение в НС за рестартиране на проекта, но го изтеглиха дни след това. На лъжата в политиката в България трябва да се сложи край. За нас от АБВ АЕЦ – „Белене” е въпрос над въпросите за бъдещето на страната“, категоричен е Румен Петков.

По въпроса за „Южен поток”: „Това, което се случва с „Южен поток” е удар върху българската икономика. България трябва да се противопостави на санкциите срещу Русия, защото те ни засягат пряко. Как ние ще гарантираме нашия икономически интерес? Правителството би следвало не да говори за компенсации, а да иска преговори и да използва правото си на вето, защото това означава защита на националния интерес на България“, добави Румен Петков. Според него българското правителство няма готовност да изчисли евентуалните компенсации и как точно те ще повлияят на българската икономика.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.