Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 500 българчета премериха сили в Spelling Bee 2014
16 Април 2014
Spelling Bee е традиционно американско състезание, имащо за цел да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език
Над 500 ученици от цялата страна се включиха в Четвъртото национално състезание по правопис на английски език - Spelling Bee 2014. Регионални състезания се проведоха в един и същи  ден в осем града в страната - Благоевград, Сливен, Варна, Враца, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Вече са ясни финалистите, които ще премерят сили във финалния кръг, който ще се проведе на 10 май 2014 г. в хотел „Хилтън” в София и ще излъчи  Spelling Bee шампион за 2014 г.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПЛЮС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и посолството на САЩ, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.  


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.