Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
От днес плащаме разговорите по GSM до секунда
14 Април 2014
Договорите с мобилните оператори - ясни и с едър шрифт

От днес мобилните оператори са длъжни да предлагат на своите потребители тарифи с плащане на разговорите до секунда. В края на януари Комисията за регулиране на съобщенията прие Нови Общи изисквания към мобилните оператори, които влизат в сила от 14 април. 
 
Разговорите след първите 30 секунди, трябва да се отчитат на секунда. До момента, въпреки наглед изгодните пакети с минути, всеки разговор се калкулираше на 60 секунди, т.е. 61 секунди се смятаха за 2 минути. Всеки оператор ще трябва да предложи на своите клиенти поне 2 пакета, формирани при новите условия.
 
В новите правила е залегнала и услугата интернет, предлагана от операторите. При сметка 50 лв., услугата се спира автоматично, за да не трупа нежелани сметки. Желанието на клиента за продължаване на трафика над тази стойност ще става информирано, по начин ясен за клиентите.

Спрямо новите изисквания на КРС, договорите трябва да са на хартиен носител и важните условия да са с едър шрифт, а общите условия на операторите трябва да са поставени и на видимо място в офисите им. 

Новите правила, обаче се отнасят за сключени нови договори. Друго изискване е абонатът изрично да поиска това, с подписване на нов договор с желания мобилен оператор.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.