Факти, Анализи, Коментари
   19 Юни 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Борисов към бизнеса: 1 милиард ви чака
29 Май 2012
Така премиерът призова представителите на бизнеса да се включват към инициативите на европейските фондове

С промените, които направихме в МИЕТ, видимо се разбра какво имаме като цел и приоритет. Това каза премиерът Бойко Борисов. Днес подписваме договори за 500 млн. Един милиард ви чака. Така Борисов призова представителите на бизнеса да се включват към инициативите на европейските фондове.

По отношение на изказванията на лидера на ДПС Ахмед Доган за тежкото състояние на икономиката, Борисов обоснова позицията си с данни на международната агенция Moody`s. Самите данни са за рейтинга на България, който беше единственият повишен в държавите в Европа в последните години. Стабилна е прогнозата на Moody`s за България.

Националната програма за реформи на правителството поставя амбициозна цел за повишаване на стандарта на живот в България до 60% от средното европейско ниво. Сегашното правителство е направило приоритет и намаляването на престъпността, допълни Борисов.

Дори най-големите скептици не могат да кажат, че в България не се залавят и предават на правосъдието най-големите "акули", заяви още Борисов.

Когато ГЕРБ дойде на власт всички европейски фондове бяха спрени. Понеже някои хора постоянно забравят това, трябва да им го напомням често, продължи премиерът.

Очаква се скоро страната да излезе от процедурата по умерен дефицит, подчерта премиерът. Най-добрата съпоставка с България в Европа са Литва и Латвия - страни, които също са във валутен борд. И двете държави се справиха много по-зле в годините на кризата. Борисов цитира и друга информация на агенция Moody`s, че в България има нисък политически риск.

Борисов се изказа и по въпроса за членския внос на страната ни в ЕС. Вноската на България от 2007 - 2011 г. е 3.5 млрд. лв. в европейския бюджет, а приходите от ЕК за 2007-2012 са 9 млрд. лв. Членството ни в ЕС, когато работим добре, дава добри резултати. Делът ни, който плащаме към бюджета, ще има все по-малка тежест в сравнение с ползите, каза още Борисов.

От своя страна министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев каза, че реформата в министерството е факт от 1 май. Системата е оптимизирана до край, процесът е максимално бърз и гарантира изплащане на средствата, каза още Добрев. За работата си министърът на икономиката получи и поздравленията на вицепремиера Симеон Дянков. В кратки срокове екипът на Добрев успя да свърши много работа, каза Дянков. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително