Факти, Анализи, Коментари
   22 Юни 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

333 вторични труса до тази сутрин
24 Май 2012
До края на седмицата би трябвало вече този процес за по-силни земетресения да затихне

Общо 333 вторични труса са регистрирани след земетресението от 22 май до 5.00 часа тази сутрин. Това каза в интервю за „Фокус” ръководителят на секция „Сеизмология” в Геофизичния институт на БАН Емил Ботев. В този брой се включват и всички микроземетресения, които не се усещат от хората. В Перник са усетени около 31 труса. Това са земетресения с магнитуд по-голям от 2-2,5 по скалата на Рихтер и по-чувствителните хора ги усещат. За двата дни след силното земетресение са регистрирани общо четири труса с магнитуд 4 – заедно със снощното.

Тези земетресения с магнитуд над 4 вече са в състояние да предизвикват и някои неконструктивни дефекти по сградите. „Т.е. по-опасни земетресения от поредицата вторични трусове са само четири на брой. Последното беше тази нощ в 00.59 часа. То отново изкара Перник и Радомир на улицата”, каза Ботев. Той посочи, че в сравнение с други сеизмични зони тук силните земетресения са доста по-малко на брой и сеизмолозите се надяват само след три-четири дни силно да намалеят и вече да станат изключение земетресенията, които ще се усещат от хората.

До края на седмицата би трябвало вече този процес за по-силни земетресения да затихне, но ние ще регистрираме тези стотици микроземетресения в продължение още най-малко на месец. За хората обаче това не би трябвало да има съществено значение, каза още той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

teo
25 May, 2012 | 09:49

По начина по който се класират песните, СЕ ПРАВИ ГЛАВНИЯ ИЗВОД : БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА НЕ ГЛАСУВАХА ЗА НАШАТА ПЕСЕН, ЗАЩОТО НАШИТЕ КОРУМПИРАНИ МЕДИИ НЕ ДАДОХА ДОСТАТЪЧНО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА, ОСОБЕНО БНТ свят, ПРАВЕШЕ ПРЕДАВАНИЯ С МНОГО МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕВРОВИЗИЯ, ВМЕСТО КАТО ЕДНА РЕКЛАМА, КОЯТО СЕ ИЗЛЪЧВА В НАЧАЛОТО НА ВСЕКИ АСТРОНОМИЧЕСКИ ЧАС! Не се учудвайте, че Македония и Сърбия се класираха! Те рекламираха ежечастно 15 дена преди полуфиналите!!! Българио , колко си жалка с тези НЕКАДЪРНИ И КОРУМПИРАНИ МЕДИИ!!??  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително