Факти, Анализи, Коментари
   19 Септември 2020
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Пак скандал в Народното събрание
13 Октомври 2010
Цветан Цветанов обвини от парламентарната трибуна народния представител от КБ Корнелия Нинова, че се среща с полицейските синдикати

В пореден повод за скандал се превърна приетият на първо четене Закон за МВР. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обвини от парламентарната трибуна народния представител от Коалиция за България Корнелия Нинова, че се среща с полицейските синдикати. В отговор Нинова поиска да докаже това веднага или да й се извини. Извинение така и не последва. Тя заяви, че с твърденията си, че се политизират исканията на полицейските синдикати, Цветанов всъщност цели да ги омаловажи. От трибуната Цветанов обясни, че Коалиция на България имат връзка с полицейския синдикат. Той съобщи, че братът на Нидал Алгафари, които е свързан с партията на социалистите, всъщност консултира синдикалистите. Съпругата на активист от полицейския синдикат пък ръководила политическия кабинет на Михаил Миков. В отговор бившият вътрешен министър заяви, че би се чувствал ужасно недостойно не просто като министър, а като човек, ако си позволи да каже това, което знае за личните връзки и назначенията, за да притиска синдикатите от пленарната зала.

Цветанов увери, че законът не предвижда отнемане на социални придобивки от служителите на МВР. Министърът се похвали, че в Академията на МВР тази година е имало 3 000 кандидати, за разлика от миналата, когато са били 600. "В никакъв случай не говорим за поредния експеримент, който трябва да бъде приложен към българската правоохранителна система", обясни той. Докато траеше изказването на вицепремиера, реплика отправи бившият министър на икономиката Петър Димитров. Цветанов го помоли да не го прекъсва и го запита какво е направил като министър в предишното правителство за развитие на икономиката и насърчаване на чуждестранните инвестиции. В репликата си Димитров обвини кабинета на ГЕРБ, че единственото, което прави през последните 16 месеца е да се хвали с данъците, които Тройната коалиция е въвела. "Съберете си приходите и тогава питайте нас какво сме направили", заяви той.

Иван Костов от Синята коалиция призова към опростяване на съотношението между действащите служители и администрацията. Десните дадоха зелена светлина на законопроекта, макар Костов да изрази опасенията си, че документът няма да усмири протестите. Лидерът на ДСБ се обърна към Цветанов за упреците към реформите, направени дотук, като заяви, че вицепремиерът говори с езика на БСП в последните години. "Вие си мислите, че светът започва от ГЕРБ, а това не е вярно", подчерта Костов, обвинявайки Цветанов, че не разбира естеството на начина, по който е била устроена държавата. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.