Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Архитектурни шедьоври като Колизеума стават прототипи на прически висша мода
19 Октомври 2016
Стилисти от 8 мегаполиса презентират как там се носят косите в момента
Дамската прическа
Дамската прическа "Куполът на катедралата "Св. Петър" във Ватикана", е истинско произведение на изкуството

Прическата "Колизеум" излъчва предизвикателство и величие
Как архитектурни шедьоври като купола на Ватикана и Колизеума се пресъздават с изразните средства на фризьорското изкуство, ще бъде демонстрирано на 19-ия Международен фестивал на прическата и красотата. Престижният форум тази година се провежда под името "Sofia Hair Fashion Show" на 22 и 23 октомври, събота и неделя, в столичния хотел "Маринела", съобщиха организаторите Стилист Капанов и "Christian of Roma Group".

Есенцията от най-забележителните италиански сгради е вдъхновяващият фактор за създаването на колекцията "Essenza". Неин автор е артистичният стилист на бранда "BES" от Милано Саверио Палма. Формите и линиите на прическите, които с елегантна категоричност насочват към прототипите, са характерни за висшата мода. Изящният купол на катедралата "Св. Петър" във Ватикана от Микеланджело е интерпретиран от стилиста Саверио Палма в подходяща геометрия в синьо-сивата цветова гама. Истинско произведение на изкуството е и прическата "Стълбата на Бернини", която представлява ефектна композиция в микс от червеникаво-кафеви нюанси, асоцииращи се с един от емблематичните топоси на Рим - площад Испания в подножието на стъпалата и фонтана Беркача. Прическата "Колизеум" излъчва едновременно предизвикателство и величие, уверява създателят Саверио Палма.

Уникалните фризури са част от колекцията "Essenza", която включва 10 нови актуални багри. Всяка от тях е микс от съществуващи цветове в каталога на "BES", съставена от поне 3 от тях. Новаторските нюанси носят имената на 10 емблематични града в Италия - Рим, Неапол, Милано, Флоренция, Верона, Венеция, Таормина, Сан Ремо, Сиена, Помпей, Порто Черво.

Международният фестивал на прическата и красотата се явява арена за премиерата на колекцията "Essenza". Това превръща София в първата европейска столица, в която серията ще бъде представена пред професионалисти и широка аудитория, издадоха организаторите. В 2-часовия семинар в събота Саверио Палма ще обясни по метода "стъпка по стъпка" техниките на подстригване и начините за смесване на цветовете, с които най-сполучливо се реализират впечатляващите прически от тази колекция.

В съботната вечер София ще стане пресечна точка на модните тенденции при прическите от 8 световни метрополиса. Епицентър е музикално-артистичното шоу с водещи актрисата и певица Милица Гладнишка и светският хроникьор Евгени Минчев, наречено "Blue Party", в което ще участват всички гостуващи на Фестивала чуждестранни стилисти. На партито в "Мегами клуб" с дрескод в синьо те ще покажат каква е в момента модата, властваща над прическите във всеки един от 8-те големи града, чиито представители са самите фризьори, уточниха организаторите от "Christian of Roma Group". Докато например харизматичният Руслан Татянин работи върху актуалните за Москва тази есен дамски фризури, певците от българското трио "Тримата тенори" ще го вдъхновяват с изпълненията си на култовите мелодии от родината му "Калинка" и "Очи чорние". Неаполитански канцонети ще са мотивиращият фон за изявата на Саверио Палма. Как се носят косите в Лос Анджелис и Лондон, ще покажат американецът Скот Фос и колегата му Енцо Буонафине. Париж, Рим и Милано са останалите мегаполиси, включени в нестандартната сценична авантюра. За ориентирането на посетителите в спецификата на подстрижките в Брюксел грижата ще имат фризьорите от "Интеркоафьор Белгия". Родният талант Йордан Василев обеща презентацията му на прическите от София да бъде незабравима атракция. Като творец с изключителен усет към нюанса и детайлите, той е еднакво прецизен както при изработването на моделите си, така и в тяхното презентиране, коментират експерти.

Под мотото "Шоу на нациите" ще премине вторият фестивален ден, обявиха организаторите. От 13 до 16 часа на сцената ще властва професионализмът на всички гостуващи чуждестранни екипи и на българските представители на световноизвестни марки в сектора на фризьорството. Шоуто ще открият доайенът в бранша - Стилист Капанов, и изявените имена от неговия екип Иван Ганев и Орлин Валяков. С 20-минутни динамични презентации на най-новото и впечатляващото като прически и продукти на брандовете си, на подиума ще се представят "Интеркоафьор" - Белгия, Саверио Палма от "BES", българските екипи на "Alfaparf" и на "Rolland", Скот Фос от "Sexy Hair"-САЩ, "Saphir"-Рим и Руслан Татянин за "Alfaparf" от Москва.

Сред най-очакваните от зрителите е шоуто на Руслан Татянин. Негова запазена марка са официалните дамски прически, които могат да бъдат вечерни, булченски, за специални поводи - абитуриентски. Той ще демонстрира приложението на стилизиращи продукти за получаването именно на такива ефектни и пищни ансамбли. В Шоуто на нациите Руслан Татянин ще представи и метод за изработване на прическа чрез зашиване с игла и конец, съобщиха организаторите. Предния ден сутринта руският фризьор подробно ще презентира в своя технически семинар новата си колекция от официални прически.

С пазени в тайна имена на известни музикални изпълнители и с участието на различни поколения модели - от деца до възрастни, ще премине шоуто на Асен Налбантов и Владимир Атанасов от българския екип на "Sexy Hair". Стартът му е в събота от 12,30 часа.

Рокендрол парчета ще озвучават 15-минутното шоу на американския титуляр на бранда от САЩ Скот Фос. Очакванията са за ексцентрични прически със суперстилизиращите иновации, разработени в лабораториите на "Sexy Hair" отвъд Атлантика. 

За първи път в България ще бъде представена високият клас серия с продукти за коса от Санта Моника "L`Anza". Американският бранд ще присъства на Фестивала на прическата обаче само с щанд. Сред изложителите са родната марка "Магама", ще участва и атрактивният стилист Конда, обявиха организаторите на проявата.

Те напомнят, че заедно със старта на Фестивала на прическата излиза и поредният брой на луксозното издание за фризьорство "YOU България". 6-месечното списание съдържа полезни четива както за професионалистите, така и за клиентите на салоните.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.