Факти, Анализи, Коментари
   28 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Партриархът на фамилия Рокфелер навърши 100 години
12 Юни 2015
Днес Дейвид Рокфелер е патриарх на фамилията с "позлатено" име, собственик на удивителни имоти и милиарди в банкови сметки

Дейвид Рокфелер - партриархът на фамилия Рокфелер, бивш банкер и според сп. "Форбс" най-възрастният милиардер в света, днес отбелязва своя 100-годишен юбилей.

Рокфелер е роден на 12 юни 1915 г. в Манхатън, Ню Йорк на място, където днес се намира Музеят на модерното изкуство, чийто съосновател е майка му Аби Олдрич Рокфелер. Днес Дейвид Рокфелер е патриарх на фамилията с "позлатено" име, собственик на удивителни имоти и милиарди в банкови сметки. Петимата му братя и сестри са починали отдавна, а миналата година милиардерът погреба едно от собствените си деца след
самолетна катастрофа.

Въпреки възрастта си Дейвид Рокфелер изглежда енергичен в редките си публични появи. От Музея на модерното изкуство вече почетоха подобаващо юбилея му. На тържеството Рокфелер се появи с проходилка, но облечен елегантно.

"Форбс" отчита, че богатството на Дейвид Рокфелер възлиза на 3,2 милиарда долара, с което той се нарежда едва на 603-о място сред милиардерите в света. Столетникът обаче е достатъчно състоятелен, за да притежава няколко имения и голяма частна колекция от произведения на изкуството.

Рокфелер дарява всяка година милиони на Харвардския университет, който е завършил, на Музея на модерното изкуство и за редица други каузи. Той е сред милиардерите, положили Клетва за дарение - инициатива, подета от Уорън Бъфет и Бил Гейтс за даряване на минимум 50 процента от състоянието за филантропия.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
18 Jun, 2015 | 22:15

Не са важни парите, виждате с няколко жалки милиарда и той барабар петко с мъжете. Важното е здравословния начин на живот. А той е ежедневно по една дамаджанка кръв от български 13 годишни чепенячета. Също на кревата му непрекъснато да се въргалят (голям креват де, монтиран върху маса за пинг понг) няколко невръстни българчета с разгонени пишки. Всичко това - и кръвта и пичетата му излиза без пари, - че той за готвача си плаща осемдесет пъти повече! Но не парите са най важното!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.