Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 6 милиона души посетиха "Октоберфест"
6 Октомври 2013
Той започна седмица след местните избори в Бавария и ден преди парламентарните за Бундестаг

В Мюнхен днес се закрива традицонният "Октоберфест". Той започна седмица след местните избори в Бавария и ден преди парламентарните за Бундестаг, но това не попречи на всички целители на бирата, на търговците и на милионите туристи, които са в Мюнхен, да станат част от всенародния празник.

Над 6 милиона посетители на празника отчитат засега организаторите на феста. Гостите и туристите са от над 80 държави, дошли специално да се включат в празника. Според директора на "Октоберфест" Дитер Райтер тази година дори времето е работело за доброто настроение на посетители и производители на бира, които тепърва ще отчитат приходите си.

180-то издание на Октоберфест ще се запомни не само с традиционното пиене на бира на метър срещу 9,50 евро, но и с атрактивна развлекателна програма за цялото семейство, а така също и мащабното навлизане на фест-модата – все по-широка употреба на традиционните баварски кожени къси панталони за мъжете и много женствени носии за жените. Според последните модни тенденции стилизираните им модели, станали известни като октоберфест-носии, все повече навлизат в следобедния гардероб на германките.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.