Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Държавата на Държавна сигурност
Николай Заяков - 2 Юни 2008
Бащите ни в гроба, децата ни по чужбини, какво ни остава. Да мразим, това ни остава.
Николай Заяков, лауреат на наградата " Пловдив" / 2008 г. за литература
Николай Заяков, лауреат на наградата " Пловдив" / 2008 г. за литература

Че ДС не е бивша, в това никой не се съмнява. Че не е преставала да управлява съдбините ни е също вън от съмнение. Това за нашенската география не е и прецедент. Прецедент е жестокостта, с която го прави. Тези ко-равосърдечни маниаци не се спират пред нищо, ако думата е да се преследва интереса. Те са пожертвали знаме, герб, конституция, държавност, всичките разновидности на групи от граждани, както и самата демокрация по дефиниция. Притежават всичко. Притежаваното от който и да е притежател е тяхно притежание. Селата, в които мърда жива душа. Ако не могат да ги купят с обитателите им, купуват ги без тях. Малките и средните градчета напълно са се предали. И големите градове. И областните центрове.

Президентството е резидентурата на ДС. Заедно с всичките си метастази. С  доминираните от него служби. С псевдофилантропските изявления и изяви. С фамилното фамилиарничене. С приласкаването на скръбни и нещастни по някой път в Бояна. С релаксирането сред свои във всяка парламентарна група и във всяко министерство. С посланици, консули и всякакъв род гратисчии в европейските институции. С оперетната симбиоза на Служби  и Службогонци в назначеното словосъчетание “почетен консул”.

Погледнете Гоце. Колко е парвенюзиран. Как тарикатски гледа в бъдещето. Наумил си, че ако не му повярват на изток, ще му повярват на запад. За него  партията му не е повече от фирма и държавата му не е повече от холдинг. Той е резидентът. Обградил се с нискочели индивиди, сам той нискочел, историк един такъв, запътен към историята, ама не му стига, иска да я прави, да я преформатира, да я преформулира, иска да бъде митничарят на историческите факти, бариерата, алфата и омегата. Съдбата му е да пада от  едно робство в друго  и никога да не изпита сладостите на робията.

ДПС е възвишената гордост на ДС. Агентурният й връх. Балансьорът. Последният пристан на кирякстефчовщината и доносителството без примеси. Вижте го Доган, наместникът на Мохамед по тези земи, изчадието на Държавна сигурност, пазителят на феса и фронтменът на гьобеците, съдържателят на българския бардак и мамата на измекярството. Нарочиха го за приносител на някой безнравствен наратив. Придворните му надпреварват се да правят прави пътищата му. И що туй. Щото бил философ без филосософия, буре с барут, на кое фитилът му в Босфора чак, самотен някой квазимодус, обрамчен с обръчи, купувач на евтини курви от политическия битак.

Гледам Кобургготски, г-н за един ден. Бижуто на Службите. Обръч от титли. Коронясаните от суетата му наследници. Дясната му ръка Велчев. Безцветни, воднисти очи. Изтънчени в алчността, алчни в изтънчеността. Възможно ли е да им мине през умът, че Европа би възприела Симеон за неин президент. Едва ли, търсят му легитимация, строят му защитна стена, изправят цял континент срещу неговите поданици. Куклениците от ДС кой  знае защо са решили, че партиите на Симеон и Доган ще изкривят гневното ни нетърпение и партията на Гоце ще мине метър. Кой би повярвал, че онези от обръча “Монтерей”, дето уж остарявали безнадеждно, са запазили непокътнато младежкото си въображение. Може да не са суеверни, но не са и всуе верни. Поискайте си парите, и ще получите куршум.

Представям си какъв смях ги напушва като ни гледат на регламентираните от самите тях митинги. Колкото по-нагоре двата пръста, толкова по-навътре средния. До там сме изродени, че въпреки знанието за това, ние упорито продължаваме да протестираме. Изглежда, че омразата ни не върши работа. Те се захранват с нея. Стават още по-силни. Има един охранен милиционер, Цвятко Цветков се именува, дорде да падне Р. Пет. Всякой божи ден излизаше на някой екран. Де го сега. Сменил Пет. за Чет. и решил, че работата свършена.

Европа гледа и се чуди. Не проумява българската душевност, мимикрирала в душевадство. Не проумява, че като няма пари за ДС, ДС решава да няма пари за всички ни. Пък и защо й са на Държавна сигурност парите на Европа, щом ние с робско упорство възпроизвеждаме нейните. Не вярвам да има втора кат България, с толкова много митници на глава от населението. Не вярвам да има друга държава, в която краденето да е въздигнато в ранг на религия. Както не вярвам и друга някоя държава да произвежда толкова много и толкова технологично съвършени престъпници. Онова, в което България не може да бъде надмината, е износът на престъпност. Мечтата на Левски бе да помага на другите народи, нашата мечта е да ги крадем. Красива, осъществима мечта, тя ни прави горди да знаем, че пълним криминалните хроники на световната преса. За нас няма нищо свято. Ако е имало – и  то е приватизирано от дечицата на ДС. Те половин век са чакали този миг – да дойдат на бял кон и да вземат без кръв онуй, дето бащите им  го взеха с кръвта на бащите ни, а ние с търпение и постоянство го умножихме. Грозни и  нискочели хора ни притежават. Разполагат с всичкото време на света. Чакат. Да се запилеем по света. Да ни няма. Да опустеем в чуждата чужбина. Да се връщаме отвреме-навреме. Да отсядаме в хотелите им. Да им плащаме. Да си въртим кръгчето, доде умрем. А те да гледат от високото, богоизмазани, непромокаеми, недосегаеми. 

Някакви глупави и претенциозни граждани се чудят защо сме оставени на произвола на далавераджии, биячи, крадци и злосторници. Ами колкото  по-голяма е дребната престъпност, толкова по-неглиже изглежда едрата.  Държавна сигурност мисли за нас. Те си имат обръчи от фирми, ние си имаме обръчи от престъпници. На лудички ни направиха, но това, което правят, съвсем не е налудничаво. Спокойно и методично, след всеки корупционен скандал, от пепелта на предишния възкръсва новият. С несравнимо  упорство крадат като за последно. Но няма да е последно. Ще им трябват 500 години, и пак ще остане. Наглостта им, както и властта по презумпция, произлиза и произтича от народа. Народът ИМ гласува. Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз робска люлка люлее. Ех, поете. Знаеш ли ти кои сме. Униформените интелигенти диктуват модата. Авджиите на Живков си отстрелват ордени с ленти и титли на академици. От умрели лисици се пръкват живи класици.

Нобелистът Солженицин приема на ръка 3000 евро от Иван Гранитски, кумуват всичките, дето го клеймяха навремето. Вангианецът Светлин Русев всякой път, кога се изправи, и вие му се свят, после пак наведе главата. Не дай боже да внушат някому, че трибуната, дето са му отпуснали, била е негова. Той тутакси начева да плюе онез, що са  го направили человек. Колко нетърпелив е Явор Дачков да тури и той наръч съчки на Костовата клада. И как бърза неслученият чернокапец д-р  Михайлов да ръсне някоя светена тирада на адреса на довчерашния си бла- годетел. Всички на един господ слугуват, всичките едному господу кланят се. Но млъкни, сърце.

Ех, поете. Искаш да печаташ в някоя от днешните медии? А знаеш ли поне една, която да не е доминирана от ДС. Независимо от начина, по който го правят, те са постигнали пълната зависимост на медиите, без нито едно изключение. Понякога пропускат и лоша дума за себе си, но само понякога, и само колкото да изпуснат парата. Народ, за който робството е агрегатно състояние, заслужава съдбата си. Какво, че обичаме този народ. Това не ни прави различни. Да бъдем страдалци е също агрегатно състояние, не са били нужни баячи и ваятели, ни генни инженери, ни алхимици някакви, за да се превърнем ние в нация от самосъжаляващи се индивиди. Ние сме изродите на Европа. Ние, според безкрилата остатъчна фразеология на Р. Пет., сме гнусни и долни, говоренето ни е мръсна инсинуация на болни мозъци, а падението и низостта ни правят национално разпознаваеми. Е, тогава?

Бащите ни в  гроба, децата ни по чужбини, какво ни остава. Да мразим, това ни остава. Омагьосан кръг: нашата омраза захранва нашите мъчители. Надежда: и от преяждане с омраза се умира.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
12 Jun, 2008 | 09:23

туй шшт пръдня ли беше...най-зле са мозъчните педали,шшъ знайшш. А като не си славянин,пиши на латиница,белким не миришшшше толкоз

шШШЪТТ
11 Jun, 2008 | 14:59

Vulgar, речникът не е много мъжествен, да не би да си жена? Или отпред си мъж, а отзад - жена?

vulgar
11 Jun, 2008 | 13:13

Дупето ли си,гепето ли - все си говнярче дето,не знам кой му бърше очето

gepeto
09 Jun, 2008 | 17:35

Много нещастници пишат под статията. Явно малко работа имат или си изкарват прехраната, служейки някому. Кат си дадеш з............ под наем..........
Осъзнатият роб е наполовина роб, неосъзнатият - два пъти роб.
Славянин, "склаве", т.е. роб. А робът трябва да живее под диктат. Историята май не познава прогрес при славянина. При него винаги някой друг е виновен. За него познанието не е процес и продукт, а полза.
Много славяни, много нещо пишат под статията.
Горко на целокупния български народ.

Тъмно син
09 Jun, 2008 | 16:20

Всичко това е толкова ясно, че който не го разбира, явно е изключително тъп.

вулгарин
09 Jun, 2008 | 13:25

ДС са съвременните 4ифутски яничари в българския народ-парата прай бурбата,нъл тъй...че сме зачернили България,много важно.През комунизма излезе лафа-"похвала": Тарикат момче! 4ифутите ни превзеха с пари...да им приседнем ДАНО!!!

Сашо
09 Jun, 2008 | 11:37

Като влеза в магазина, нема да псувам вече майките на управниците, че ще се равъдят като зайците още повече.

Nivo
09 Jun, 2008 | 11:04

Авторът е съвсем прав. Няма значение какъв е бил преди. Чел съм негови работи, талантлив е. А тия, които го критикуват, да пукнат! И без облаги тези негодници като алкохолика Агент 008 или Бай ти Пешо Педераса са готови да плюят против всеки заел позицията на истината. С надеждата, че КГБ ще им подхвърли някой лев. Да, ама американските войски пристигат скоро в Пловдив. Та алкохолика и педераса да вземат още отсега да се преориентират към ЦРУ.

vulgar
09 Jun, 2008 | 03:59

не се сърди,8мо човече-верно е,че си ми в лайната

ivanka ivanova
08 Jun, 2008 | 22:37

hubava ili lo6a statiqta porodi tolkova mnogo mneniqA pravo na mnenie ima vseki i ne e zadalggitelno to da se vazpriema ot vsi4ki v pove4eto slu4ai vzaimno izklu4va6ti se Zna6i naroda 4ete misli i reagira Vse pak ima malko mozak v glavite na horata

Агент008
08 Jun, 2008 | 16:15

Vulgar,
Проверих. Част от нея действително ти е отзад. Другата е мозъка ти и го задействала на програма на клетъчно мислене.

бай Пешо
08 Jun, 2008 | 15:29

Оли, Божи, оли, Божи..., както викаше навремето Мильо, първата едновремешна комсомолска лира, станала първа "демократична", въх! Николайчо, комсомолецо дърт като Женя, от преди си беше несръчно каканижещо стихоплетно нищожество (в Искрата и в Гласа). Сега що се напиняш да филосовствуваш и морализираш?
След 11,11,1989 (День советской милиции) в новопръкналия се пловдивски печат червените чорбаджии ти дадоха възможност да понапишше туйцък-онуйцък, ала се отказаха,щото доказа гламавостта си и те пуснаха на хранилките на Божана, Женя и др. Помним те некадърнико и въртиопашко.
Бъди жив издрав и по-кротката!

vulgar
07 Jun, 2008 | 05:40

008,провери отзад,някъде там ще да е скрита пущината. Ама си е толкоз явна,че е безпредметно да търсиш

Radina
05 Jun, 2008 | 11:26

DS e metafora za uredilite se na trapezata ot soca. Tam te bjaha pak na trapezata i ne ja napusnaha. Tova stana i s pomostta na glamavija ni v poveche narod.

Агент008
04 Jun, 2008 | 19:07

Не е ли елементарно всички несполуки да се оправдават с ДС. На българина все някой му е виновен за собствената си му некадърност.
Къде е тази държавна сигурност? Централа в София? Областни дирекции по места? Кой е начело? И как става тази работа? Нелегално ръководство се събира по мази и землянки или по ресторанти и пуска директиви?
Тъпо, че чак глупаво
Хайде да обърнем палачинката и да видим кой има интерес да се компрометират службите и България да стане разграден двор.

Freddy
04 Jun, 2008 | 18:54

ДС е една тъпа организация от дебили. Те не биха могли да измислят нищо и главоломно се насраха деветдесетте години. Истинският злодей е руския господар - ФСБ. Оттам измислят стратегията, нашите са тъпи като дънери, за да направят подобен фарс-

Ива
04 Jun, 2008 | 13:40

Иван Костов е най-почтен от всички управлявали България след 1989 г.

Павел Василев
04 Jun, 2008 | 13:38

Браво на автора за прозренията. Моето поколение - на 50-годишните - беше направо смазано от т.нар. промени на прехода. Всички нищожества от ДС днес владеят не само настоящето, но и бъдещето ни. И няма насищане алчността им... Мазният парвеню Гоце, нескопосният гей Станишев, изврътливият циганин Доган, гювендията Юнал Лютфи, балерината Гошо, хитрата Масларка, дето задигна Старозагорските минерални бани, о, списъкът е безкраен... Леле, къде е Алеко Константинов?

читатаел
04 Jun, 2008 | 09:24

А можем ли да го променим, описаното от автора.
Наказателната акция на Европийския съюз/при всичките ми резерви/ е знак, че следващия ход трябва да бъде на гражданските движения.
Самоорганизирайте се и се борете за своите права.
Да си отвоюваме държавата!!!!!

az
03 Jun, 2008 | 10:18

Nai-lesno se upravliava na machiavelistkia princip "razdeliai i vladei". Vupreki prisushtata im niskochelost, gocetata go prilagat striktno i metodichno. Neshto poveche: proslovutata im "socialna" zagrijenost za naroda vodi poslednia do materialno i guhovno obedniavane, koeto sushto go pravi lesen za manipulirane. Bulgarskoto uchilishte umria, da jivee Neino Velichestvo Chalgata! Kakvo chudno, che v Bulgaria veche niama grajdansko obshtestvo, che niama koi da izleze da protestira, dori kogato bezobraziata v darjavata zasiagat lichnoto mu prostranstvo? I dali narodut niama da se seti da protestira, kogato tova veche niama da e vazmojno, zashtoto zloveshtata Durjavna sigurnost, koiato vse oshte svenlivo se krie v debelata sianka na fasadnata demokracia, shte se e transformirala v otkrovena diktatura? Kakvo shte ostavim na pokoleniata sled nas? Vuzmojnostta da peiat po mitingi "95 godini stigat" ???

beb
02 Jun, 2008 | 22:00

случайно попаднах на тази страница в интернет. мисля че обикновените хора в България няма да я разберат. Трябва друг подход към повечето хора в България. Сигурна съм че могат да се повлияят но не знам начина.

ММ
02 Jun, 2008 | 21:46

СТАТИЯ Е МНОГО ХУБАВА, НО АВТОРЪТ Е ПРОПУСНАЛ НАЙ-ГОЛЕМИЯ АГЕНТ НА КОМУНИСТИТЕ. ТОЗИ КОЙТО РАЗБИ ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО - ЦИГАНИНА КОСТОВ.

Ружа
02 Jun, 2008 | 20:23

Чудесно написано. Жалка е действителността ни ,която сами позволихме да ни случи. Достатъчно е да се прочетат малкото коментари тук и да се види,че тоя народ е съставен от орли,раци и шарани. Най- малко са от първият вид, от вторият и третият- дал Бог!

божият наместник
02 Jun, 2008 | 18:32

...."Бог да пази България!!!
Да я пази, но защо Му трябва таралеж в гащите!?
То май и в Америката било така, като у нас? Нелегални затвори по корабите, нелегални затвори по Африката/виж същия сайт/. Братушките и те не падали по-долу със Сибир и Камчатка.
То като погледнеш по-добре ДС да се преименува АДС /Анти Държавна сигурност/.
Имаше навремето една група, казваше се трио "Спешен случай" и песента която ги вкара в... интензивното беше "...девет милиона мишлета се правят взаимно на ченгета".
Вярно, само Господ може да ни оправи ... потенциално обаче. За повече и Той не дава гаранции, много високо Му било царството, според обектите на статията. А те завалииките си мислят, че никога няма да умрат и няма да Му дават отчет... :(( и ... юруш като башибузук... :((
Казват, че Надеждата умирала последна? Дано .....


gerryqu
02 Jun, 2008 | 15:57

Иване, ами да вземем да се изпозастреляме в сички един друг, та да не се мъчим, или пък да бягаме и ние в чужбина немили недраги! Ако сами не се оправим, все ще се намери кой да ни оправи - я ДС, я друг някой доброжелател. Ако се борим, поне ще знаем, че нещо сме направили. Иначе можем да обвиняваме само себе си. Не е виновен който яде зелника, а който му го дава!!!

преброител
02 Jun, 2008 | 14:42

Точен до безумие,приятен стил,четеш и ти става гадно ,защото е вярно.Мислиш същото и виждаш ,че някой е имал куража да го каже.Поздравления(бурни ръкопляскания)

Иван
02 Jun, 2008 | 14:31

gerryqu ти вярваш ли си на това цялото писание? ДС така се е вкоренило в държавата и обществото, че трябва да избиеш около 2/3 от България, та да може да стане това, което пишеш. Това няма как да стане т.е. няма как да премахнеш ДС. и тук хващането за ръце и блъскането по "стената" няма да помогне - изобщо

gerryqu
02 Jun, 2008 | 13:41

Много мъка има по тази наша земя! И много търпеливо си я изживяваме. И ще е така, докато не се хванем всеки в ръце да си изковем собственото щастие. Защото, докато гледаме как ДС и прочее нейни изчадия си разиглрават кончето, и се ядосваме, че ни карат да мразим, живота ни минава безрезултатно. А вместо това може да вдигнем гордо глава и да я блъскаме в стената, докато я разбием... И участвайки в "бурния" режисиран политически фарс, да поразредим постепенно калта със собствените си чест и родолюбие докато я избистрим. И така, макар след години, поне за децата ни родината ни да стане по-светла и примамлива да останат, работят и творят в нея.
Бог да пази България!!!

Петяяяя, Петя...
02 Jun, 2008 | 13:00

Не е за Карлуково авторът, а ти трябва повечко да мислиш...
Ре-комунизацията и свързаната с нея ре-русоблизация са факт. А зад всичко това стои... всички знаем кой...
А пропо, винаги има и вариант да ти харесват тези процеси. Може би си имаш и обяснение. Ако дядо ти/баба ти и/или баща ти/майка ти (по-малко възможно) страдат от хроническа непоносимост към млечни продукти, това до голяма степен е свързано с биттността им на шумкари, които както е известно с това с запълвали летните си дни (зимните са си били по домовете) - да палнат нечия мандра и да и изпапат продукцията. Е, тогава те разбирам - комуноидът човек не става...

Петя
02 Jun, 2008 | 12:22

Омразата е като ръжда - гризе те, гризе отвътре, докато останеш само една коруба. А тази статия, на която толкова се възхищавате, е омразата в чистия й вид. Да виждаш във всичко и навсякъде ДС и заплахи, това си е просто билет за Карлуково. И 4-ти километър върши работа.

Пламен
02 Jun, 2008 | 12:01

Тъжно е !

Che Guevara
02 Jun, 2008 | 11:58

Страхотно! Отдавна не бях чел нещо толкова добро, нещо, което те оставя без дъх, без мисъл......
Поздравления за автора!

Шамаренков
02 Jun, 2008 | 10:59

Свалям шапка на автора ! Само че, не трябва да се забравя, че този прекрасен стил на изразяване е твърде интелектуален, за съжаление за доста идиотизирани форумци(виж изкихванията им)

kkkk
02 Jun, 2008 | 10:48

Zajakow e poet, a poetite ne razbirat ot politika e towa e!

YYY
02 Jun, 2008 | 10:46

xxx, поради неграмотност присъща ли не пишеш на майчините си букви? Вероятно да.
И също така, вероятно поради тъпота вродена, в цялото писание сал името Костово си запомнил...
Боже, много тъпота има по тоз свят, боже.
Хвала на Заяка. Той не избяга!

xxx
02 Jun, 2008 | 10:00

Kakto se vizhda, gospodinut se prezhivjava tuzdestven s g-n Kostov i strada za/zaradi nego. Tai objasnitelna shema e kljuchut kum razbiraneto na blagorodnija, no nesurazmeren/neadekvaten gnjav, kojto izvira burno ot negovata dusha. Inache, za njaki neshta ne e neprav. Za suzhalenie, parvdata mu gubi ot tova, che v dushata mu se e nastanil Kostov i govori ottam. Stavat tija raboti.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.