Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
За братята сърби и лошите американци
Иван Иванов - 18 Август 2008
Създаването на Косово било престъпление, заплашвал ни се бил суверенитетът, а за Македония и Западните покрайнини

На българския социалист са му виновни американците. За него всичко лошо идва от САЩ. Като се започне от обезнадеждаващото го международно положение, мине се през кризата в родната икономика и се стигне до собствените му чисто емоционални проблеми. Причината е само една – американският империализъм. Америка е враг № 1. Светът се дели на американска агресия и прогресивни сили, желаещи революция, светло бъдеще и още по-светъл социализъм...  

В болната психика на българския комунист омразата към заклетия враг съвсем естествено се съчетава с любов към братските съветски народи, към братските народи на Куба, Китай, Северна Корея и най-вече към братята сърби...

Както се казва в подобни случаи, да живее дружбата, напред и все напред, вън янки от... И т. н., и т. н...

Ще дам няколко примера за непоколебимата, възвишената, трогателната за нас братска сръбска обич. Българо-сръбската война веднага след Съединението на Княжество България и Източна Румелия е показателна за дълбоката сръбска любов. Сърбия най-коректно и, разбира се, братски напада България. Междусъюзническата война е също показателна за вековната дружба между двата народа. Сърбия най-коректно и, разбира се, също така братски пак напада България. Още по-очевидни доказателства за братската сръбска любов са създаването на македонската нация, концлагерите, избиването на над петдесет хиляди българи в Македония, непрестанният терор над запазилите българското си самосъзнание македонци, който (съвсем между другото) продължава и днес. Но може би най-убедителното доказателство за огромната сръбска любов е положението на българите в Западните покрайнини. Десетилетия на насилствено обезбългаряване, сегрегация, политически и икономически гнет...

След всичко това как да не разберем топлите чувства на българските комунисти към братята сърби. НАТО (НАТО, а не само САЩ) извършва военна операция в Сърбия с цел свалянето на изключително демократичния режим на Милошевич, българските социалисти се вайкат, критикуват, призововат за помощ. Нека обърна внимание, че по това време Милошевич наричаше българите от Западните покрайнини “агенти на НАТО”. Създава се независимо Косово, българските комунисти квичат като заклани. Било страшна несправедливост, било не знам какво било, американците били виновни. И т. н., и т. н... 

Създаването на Косово било престъпление, заплашвал ни се бил суверенитетът, а за Македония и Западните покрайни – на кого ли му пука. Важното е да се развива братската дружба, да се строи социализЪмът, американците да са лоши и виновни...

Тази история край няма... Глупостта е вечна...

Имате думата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
25 Aug, 2008 | 02:00

Ако се избият веички еврей, или поне се закарат на Мадагаскар и водите наоколо се минират, много проблеми като Косово ще се решат с лекота.

vulgar
23 Aug, 2008 | 09:44

И.И.,само не ми говори за американци /ако не са инки,ацтеки,дакота и пр./,а всяка паплач,инспирирана от чифутите,да залее със собствената си помия девствената земя на Бога,с когото въпросните "индианци" мисля се съобразяваха...за разлика от чифутите

Балкански поданик
23 Aug, 2008 | 00:54

В Сърбия, Гър4ия, че и в Румъния, такива като вашите Интелектуални и полит-лидери ги наричат псувайки, и биейки ги-ПРЕДАТЕЛИ !

Пък и с изреченото тук определение ЕНИЧЕРИ съм съгласен!

А вие?

Плебея
23 Aug, 2008 | 00:20

В болната психика на българския интилИктуалистин.... омразата към заклетия враг съвсем естествено се съчетава с любов към ......врага на врага му......

И естествено не му идва на ума да погледне на ставащото по света ( и на балканите дори) през погледа на Български гражданин, който НЕ ИСКА ДА ГО ПРАВЯТ РОБ...."ПОКРОВИТЕЛИТЕ МУ" !!!

Иначе... как ще правят така че да качват народа си ...всеки път на...ОНЗИДЕШНИЯ ВЛАК ???

Армия която нямаше загубена БИТКА... и лидери които изгубиха ВСИЧКИТЕ ВОЙНИ !!!

Чалгев
23 Aug, 2008 | 00:13

Остави го тоя бе !

Той още не знае доколко е заробен, ти го питаш дали прави разлика между .... лоботомизиран роб и...СПАРТАК, да речем !!!

тоя е ...бил българин.... ама го е яд че още не го приемат за....башЕНИЧЕРИН !!! (ама той може и да не знае какво е това Евичерин, нито пък да се пита защо хората ги наричат такива като него... ЕНИЧЕРСКИ ПОДЛОГИ !!!)

Mутрев
23 Aug, 2008 | 00:09

Пишман българино !

Ти от постинга ми.... само за двупръстовото чело ли дтопли.... умнико ???

И пак нищо по конкретно изписаните неща? ( пък и що се притесняваш за... тесните чела на хора които... дори не се оплакват от тях ???)

Ако помолиш някой твой познат (дето не знае че ТИ си писал тука) да ти каже какво е прочел и .... разбрал..... ЩЕ ТИ СТАНЕ СРАМНО ! (колкото и да си тепегьоз и софист)

ЧУКЧА-ПИСАТЕЛ !!! ( и софист манипулатор - казано на руски... полезен на други някои...ИДИОТ)

Българин
21 Aug, 2008 | 11:26

Сега пък съм виновен, че имаш двупръстово чело. Как да ти помогна ? Не знам. Мисля, че няма как, Мутрев.

Мутрев
21 Aug, 2008 | 10:54

Аз пък.... с моето "двупръстово чело" си мисля че пишман-българи като атакуващия ме... са по- опасни и от ЕНИЧЕРИТЕ-интИликтуали!!!

Щото... който си търси ПОКРОВИТЕЛИ... намира си...РОБОВЛАДЕТЕЛИ!!!

А с червено-синьо-жъльто-татарДоганско мислене...... продавате бъдещето на поколението си!!!

Случаен минувач
20 Aug, 2008 | 18:44

Иване, нещо си объркал времето и пространството. В момента, ако не ме лъже паметта, България се управлява от социалисти. А пък баш социалистът Сергей Дмитриевич Станишев е министър-председател. Това, обаче, не му пречи да е голям фен на САЩ. Той даже наскоро беше в САЩ за да си изпроси морална подкрепа срещу ЕС. И оня с приближените очички (Буш) му даде едно рамо. Така, че към днешна дата твоите писания звучат доста демоде.


SY
20 Aug, 2008 | 15:01

Г-н БЪЛГАРИН, няма да Ви квалифицирам какъв сте Вие по убеждения /който не е с нас е против нас/, но аз не съм комунист и не членувам в никакви партии и не участвам в никакви избори. Не съм подскачал и викал „кой не скача е червен и БСП в Сибир”, нито съм развявал червено знаме по митинги. Считам, че нито Капа, нито Соца са способни да решат ефективно проблемите на човечеството и го доказаха досега с изявите си на планетата. Истината и правилният път вероятна са при някаква друга общественополитическа система, която ще отчете грешките, слабостите, успехите и предимствата и на двете горепосочени системи и която трябва да се прилага там, където хората са осъзнали необходимостта от нея и са готови да я приложат, но като узряват за това по естествен еволюционен път, а не по революционен път, независимо дали революциите са червени, сини или оранжеви, и най-важното инспирирани отвън по различен начин – въоръжен или финансов. Знам, че това засега е неосъществим мираж, но такова е моето разбиране, защото ненавиждам по принцип насилието. И точно по това се различаваме изглежда с Вас и Вашите съмишленици. Вие осъждате червените революции, но водени от „искрената” загриженост за съдбата на изпадналите в немилост народи, методично и избирателно изнасяте другоцветни революции и налагате Демокрацията. Както казва г-н И.И. :” НАТО (НАТО, а не само САЩ) извършва военна операция в Сърбия с цел свалянето на изключително демократичния режим на Милошевич”. Именно „сваляне”. Западните страни и главно САЩ извършиха подобни военни операции с цел сваляне на неудобни режими В Гренада, Панама, Ирак и особено в Чили- при законно проведени избори. А къде беше тяхната загриженост, когато бяха извършени няколкократно военни преврати в Гърция и Турция и когато Турция окупира половината Кипър, и то при наличие там на английски войски ?. На трупчета, а превратите и агресията бяха таксувани като вътрешен проблем. Значи може и тако и вако, според зависи.
1. По въпроса за междусъюзническата война през 1913 г. Може да е имало споразумение между Сърбия и България за териториите край Вардар, но за да влязат сръбски войски там нарушавайки споразумението, това означава, че там не е имало български войски и администрация, къде са били те ?. Защо България не „изконсумирала” споразумението своевременно?. Българският цар Фердинанд недалновидно не е отчел последиците от една такава реакция. Както той, така и Вие не отчитате, че България тогава по една случайност е запазила сегашните си граници. За каква Вардарска или Пиринска Македония се бленува, когато за малко територията ни да не бъде поделена между съседите ?. Докъде бяха стигнали румънските и другите войски, знаете ли ?. Но никога не е късно това да стане, макар и по друг начин. Известно ли ви е, че преди 15 години ЦРУ на САЩ е изработило карта на Европа, на която фигурират държавите : Косово, Сърбия, Румъния, Гърция, Турция, Македония, но не и България ?. В замяна на това към Косово е включена Западна Македония, а към Македония - Пиринска Македония и т.н.. Наименование България липсва. Пропуск или грешка има, или нещо друго?. Не станаха ли прекалено много грешките спрямо нас на Биг Брадъра ?. Често там казват, че столицата на България е Букурещ, а най-пресния пример – госпойца Конди при последното си посещение у нас не си спомни, че преди няколко години пак беше на посещение в България. Как може така лесно да забрави проявената всенародната любов към нея ?. Но всички тези гафове съвсем не тревожат нито безродните слугинажни управници, нито електората български, защото са се примирили със слугинажните и теляшки функции, които са отредени на българите в рамките на „равноправните цивилизовани” отношения. Какво друго заслужават народ и държава, които са единствени, които нямат и не са имали национална и военна доктрина, нито по Царско, нито по Татово, нито при новото Демократично време, към която да се придържат всички управляващи „тази страна”, независимо кои са те ?.
2. С казаното на И.И. за причиненото ни от Сърбия по Македонския въпрос /не взех отношение, за да не удължавам постинга/, не само съм напълно съгласен, но и ще добавя следното. Голяма вина за да се оформят „македонска” нация и „македонска” писменост считам, че има БКП и съответно Коминтерна, която през 50-те години насила заставяше българите в Пиринска Македония да се пишат по националност „македонец”, с което направи неоценима заслуга на Сърбия и сърбоманската администрация в Р. Македония в репресиите и борбата им за изкореняване на българското самосъзнание в македонските българи и да започнат да предявяват териториални претенции и такива към историческото ни минало през изминалите 60 години. Стигна се до такава наглост, че съвсем скоро си позволиха да ни присвоят и нашия битов герой – Хитър Петър, като направиха паметник на „Итар Петар” в Прилеп. Да сте чули в държавата Булгонихилистан, официални или културоинтелегентни институции да са протестирали по този повод пред макетата ?. Аз не знам за такова нещо. Вероятно следващите им стъпки ще бъдат да направят паметник и на „свойот” хан Аспарух, тъй като досега такъв няма построен в София или на просветителите „Кире и Мето”. Това ще продължава, защото винаги, когато макетата са ни плесвали по някой културен или исторически шамар, ние сме си подлагали благодарно и другата бузка.
3. Що се отнася за това кой е патриот и кой патриотар, не е ли по-добре да се поучим от националноотговорното поведение на нашите съседи – Турция и Гърция в критични моменти ?. Защо ли ?. Защото:
• Гърция, членка на НАТО, не позволи през територията й и въздушното й пространство да преминат американски войски за да ударят Югославия, защото отчете, че това ще навреди на добросъседските им отношения и не е добре за националните й интерси /ама си има такива/ макар, че и те имат за какво да не обичат Югославия и сърбите. А какво направихме ние е известно.
• Турция /най-верният и стар съюзник на САЩ и НАТО/ не позволи на САЩ от нейна територия да атакува и „демократизира” съседен Ирак, въпреки подхвърленото морковче от 26 безвъзмездни милиарда долара. Т.е. тя не продаде националния си интерес. Какъв е той ?, най-добре е да се попита самата тя. Турция, в последно време доказа, че дружбата си е дружба, но своето няма да отстъпи и на никого няма да прости заиграването с географските карти. Преди известно време могъщо ведомство в САЩ пак е публикувало една карта, в която вероятно пак е допусната досадна грешка, като на нея е означено, че за в бъдеще може да има държава Кюрдистан. Ха сега де, това майтап ли е или деликатно напомняне на верния съюзник, че предстои следваща акция за демократизиране на Иран и ако Турция си мисли, че може да постъпи, както в случая с Ирак, то САЩ може да реши, дали не е време близо 40 милиона кюрди най – после да получат право и да си създадат дългоочакваната държава ?. А кюрдите са 30% от населението на Турция, и съгласно конституцията й на територията й живеят само ТУРЦИ, няма кюрди, няма мурди. В съседните държави Ирак, Иран и Сирия живеят още около 15 милиона кюрди. Т. е. тази картичка засяга и други страни. Но за разлика от нас, изглежда Турция не разбира от такива майтапи и намеци и напоследък ръководителите й взеха да говорят едни врели некипели като „Светът не бива да се ръководи само от един център !!! /за кой ли става реч ?/, че в света имало и други големи държави и могъщи икономики”. Да се чуди човек какво им стана на тези фесове. Но върхът на загадките беше, когато преди една седмица Ердоган посети в Москва империалистическия руски „агресор” Путин, изказа одобрение на действията му в Грузия /дали това не е във връзка с прословутата карта ?. Пустият му Ердоган, ама хич не разбира от кудош/. Най-фрапиращата вест бе, че Турция, която не се е отказала от идеята за създаване в обозримо бъдеще на Велик Туран, простиращ се от Кавказ до Китай, на тази среща е предложила на Путин създаване на някакъв съюз между Турция и Русия за решаване проблемите в Кавказ. Представете си – съюз между две държави водели около 20 войни помежду си. Това вече е прекалено много за да се преглътне. Явно вече е дошъл момента да се скрои капа и на Ердоган, нали ?. Евала, ашколсун, аферим комшулар, ама дали поведението ви е национално отговорно ще покаже бъдещето, а то взе да става доста интересно.


vulgar
20 Aug, 2008 | 08:06

за ДЕМОТРАГИЧНИЯ преход съм съгласен,но БЕЗГЛАСЕН. Българите нямат нито братя,нито сестри,нито братовчеди...само вижте близката ни история и кажете КОЙ от съседите ни не ни е глозгал кокалите...

BG
19 Aug, 2008 | 19:15

Преди месеци български журналист беше направил интервю с един луд сръбски радикал-някакъв сръбски вариант на Жириновски - по повод Косово. Той заяви, че не след дълго Сърбия, България, Русия и Китай ще са една държава и всичко ще си дойде на мястото. Учудвам се как даже благоволи да ни отбележи като държава. Странна ми е неадекватността, с която много хора без сиво вещество в главата се прекланят и умилкват пред обременени с комунизъм държави като Сърбия и СССР (сега Русия). В международните и междудържавните отношения емоцията е излишно нещо, тук винаги властва интересът, а той в различни ситуации и време накланя везните към едни или други държави - великите са го казали - няма вечна дружба има вечни интереси. Затова, определящ е интересът на България, а не симпатиите към или интересите на други държави. Така например в интерес на България беше да се възроди с помощта на Русия през 1878 г., и беше катастрофа СССР да ни натресе комунизма (развит феодализъм + електрификация) - нещо, което ни върна назад с няколко десетилетия и ние все още не можем да достигнем нормален стандарт на живот и обществено развитие при положение, че при нормално капиталистическо развитие на България нашият жизнен стандарт щеше да бъде поне като този на Гърция. За Сърбия да не говорим - "братята" сърби винаги са ни забивали ножа в гърба, докато ни прегръщат, т.е. гонели са си своя интерес така както го разбират, но в улисията да ни противоборстват чрез открадването на Македония и Западните покрайнини, пропуснаха най голямата опасност за тях - албанците. Сега те почустваха при Косово донякъде това, което ние изпитахме в Западните покрайнини и Македония "благодарение" на Сърбия. Дори ситуацията с Косово не е аналогична с нашия случай, защото сърбите сами си продаваха земите в Косово на албанците, а и проблемът на Сърбия е, че иска да доминира на Балканите без да има ресурс за това - нито са поне 20 милиона души , нито са в центъра на Балканите, така както е България. Сам висш сръбски политик беше признал в неофициален разговор пред български журналист, че Сърбия "се е налапала, повече отколкото може да поеме и сега и се повръща." По повод злобата на комунистите към САЩ - тя е породена от завист, защото другарите въпреки самозаблуждението си, че са иделисти, са били винаги крайни меркантилни материалисти (спомнете си "Бесове") и затова завиждат на материалното благополучие - макар и поразклатено - на САЩ. Най-чистото доказателство за това, е че при първа възможност другарите пращаха децата си да учат, работят и живеят в "най-мракобесната империалистическа държава"-САЩ, а не в братските Русия, Сърбия, Северна Корея и Куба. А затова, че и капитализмът не е перфектен държавен строй, това е ясно, никога на Земята не е имало хармонично обществено устройство, но това е друга тема.

Gogo
19 Aug, 2008 | 18:26

леле-мале,какво виждат очите ми-пак противопоставяне на САЩ и Русия и на комунисти и некомунисти-само да ви кажа-в нашата мила страна има само една партия/не е ГЕРБ,не е СДС ит.н/-това е БСП/БКП или както искате ,така ги наречете комунистите.Ако имаче друга партия, щяхме да видим поне един полотик в затвора-а то,макар че ги хващат в далавери ,пак няма никой осъден-ама гарван гарвана око не вади.Та мисълта ми е ,че и САЩ и Русия са си стиснали ръцете и си правят каквото искат-в съвременното общество НЯМА ПАРТИИНИ ИНТЕРЕСИ,А САМО КОРПОРАТИВНИ-големите корпорации владеят света-и незнам дали ви е ясно на всички и на г-н Иванов.Стига сме се занимавали с бремето ни от 16-17-18 век.кой е македонец,кой грък и кой какъв е,а да се опитаме да се борим с глобалните корпоративни интереси,защото скоро ще се върнем във бремето на робството-може и да имаш кола и моб.телефон,ама те знаят винаги каде си ,с кой си,какво ядеш,здрав ли си....и т.н.. Така че сърбите никак не ме интересуват,а искам да се махне като начало скапаната Тройна коалиция и да махнем мизерниците от компании като ЧЕЗ,ОВН и др.-защото тич компании дойдоха в България,ама маи никой от нас не разбра как и защо-айде сега Г-н Иванов Бие имате думата......

БЪЛГАРИН
19 Aug, 2008 | 16:26

До SY Другарче, кой предявява претенции за земите на запад от р. Вардар и иска ревизиране на българо-сръбския договор от 1912 преди началото на Междусъюзническата война?Кой окупира спорната и безспорната зона в Македония. Май Сърбия, а. Това не е ли нападение? Не ви ли е срам. В края на краищата вие надявам се сте българин. Какво обективно може да има в създаването на Македония. в убийството на стотици хиляди българи, на геноцида в западните покраййнини. Комунистите наистина доказват в този форум че не са българи.
До автора. Най-после някой да сложи картите на масата. Продължавайте. За пръв път чета нещо наистина българско и достойно. А що се отнася до чалгев и мутрев то и имената и написаното от тях говори. Не мога да се мърся с червени антибългарски сръ бски боклуци.
Да живее БЪЛГАРИЯ.


SY
19 Aug, 2008 | 16:01

Г-не Иванов, начина по който направихте на пух и прах социалистите, комунягите и комунизЪма, доказва само едно, че сте възторжен апологет и трубадур не само на ДемократизЪма /съвременния Капитализъм/ но и на фашизЪма. Но тесногръдото Ви манипулативно нравоучение няма нищо общо с обективността и основополагащите принципи при оценката на международната политика и събитията по света. Вие сте главозамаян от "успехите" на вашите идоли - силните на деня в геополитическия им поход за контрол над световното политическо и енергийно-ресурсно пространство, защото избирателните им удари са насочени точно там, където имат икономически и политически интереси и където мирише много силно на газ и петрол. Но ето, точно тази констатaция Вие, Вашите съмишленици и идоли никога няма да признаете, че е вярна, а ще ни баламосвате и ще говорите за демокрация, за права и свободи на човека, но ги „мирно” налагате само за тези точки от земята, които са в зоната на вашите интереси. Вие гледате на света явно през цветната призма на дуализма. Десетки години упреквахте комунизЪма, че изнасял червени революции по цял свят и аз съм съгласен, че е имало такова нещо, а сега кажете ми вас, кой ви е упълномощил да изнасяте Демокрация – в Гранада, Панама, Югославия, Ирак, Афганистан, а скоро вероятно и в Иран ?., и сини, оранжеви, жълти и бимбяни революции в Украйна, Киргизия, Грузия и др., по силата на кое право ?., и знам, че ще отговорите, но в по-тесен кръг – по правото на силния. А откъде сте толкова уверени, че вечно вие ще бъдете силните на деня ?. Полезно ще е за здравето ви малко да намалите патоса при словесните атаки. В превод демокрация означава народовластие /народоуправление/, а не моркотоягово чуждовластие. Тъй като много мразите тази „скверна” дума „народ”, това ще рече, не ставайте „хърбел присмял се на щърбел”, ами оставете електората на всяко племе да узрее в исторически план и да пожелае сам да си свали диктаторите и да консумира „благата” на вашата Демокрация, а не да му я налагате насила с „моркова и тоягата”, като обикновено първо започвате с тоягата, примери колкото щеш. Освен това, струва ми се, че нещо грешно се премервате при „обстрела”. Съгласен съм, че не е правилно за всички наши неудачи да обвиняваме само американския империализъм, но защо мислите, че днешния български социалист обвинява за всичко американския империализъм. Напротив, както управленската прослойка на БСП, така и болшинството от членската й маса, както и много българи се чувстват много добре и с голям апетит консумират евроатлантическите ценности. Същите дават възможност и те да станат преуспяващи бизнесмени, да вкусят от „меда” на Демокрацията и да се почувствуват „бели човеци”. Задоволяват се не само всички желания на американския империализъм, но и му се предлагат и екстри, които даже не е поискал. Аз също смятам, че сърбите са създавали проблеми на всички свои съседи, включително и на нас, като са ни подлагали крак в много решаващи исторически моменти, но считам, че всички държави трябва да подхождат към събитията и конфликтите принципно, без двоен стандарт, отчитайки обективно интересите на всички засегнати страни, а не само своите и да вземат страната на онзи участник в конфликта, който е съгласен да служи на техните интереси. А относно това, кой започна Междусъюзническата война, ще си позволя да коригирам. Може би това е единственият случай, при който виновните сме ние. В Балканската война през 1912 г. заедно, в съюз с България воюват Гърция, Сърбия и Черна гора. След разгрома на турските войски, възниква малък териториален спор между Сърбия и България. От друга страна, АвстроУнгария не е доволна от създадения военен съюз между балканските народи и победата им над Турция. За да вбие клин между тях, тя умело използва сребролюбието на своето протеже – цар Фердинанд и срещу 100 000 златни български лева го подтиква да окупира спорната територия със Сърбия и на 15.06.1913 г. Фердинанд дава заповед за завземане на тази територия. Това силно възмущава останалите съюзници и скоро всички те започват настъпление към София, а от север се включва и Румъния. България се сражава на 3 фронта и уплашен Фердинанд заповядва всички корпуси на българската армия да се съсредоточат около София. България е била реално изправена пред пълно поражение и унищожение. Целостта на България в сегашните й граници е запазена благодарение на непокорството на командващия западния корпус. Той заявил „България ми е по-скъпа от задника на Фердинанд” и не изпълнява заповедта, а се насочва към Кресненското дефиле и устройва чувал за настъпващата към София 100 хилядна гръцка армия. След обкръжението, смелият генерал изпраща с пратеник писмо-ултиматум до участниците на водещите се в това време преговори в Букурещ с текст „Ако в срок от три дни, не изтеглите войските си извън границите на България, обкръженият гръцки 100 хиляден корпус ще бъде унищожен”. Останалите воюващи страни се подчинили на ултиматума, така, че Третото българско царство е оцеляло благодарение смелостта и подвига на този непокорен български генерал, чието име неблагодарното българско племе не си и спомня, камо ли да го включи в списъка на 10-те велики българи. Виж, в него се върти гордо татуирания задник на Васко-Азис, за малко да си го изберем и за президент. О –о-о-о Българиьо, земя на герои .... ти тачиш твоите достойни чада.

АЗ
19 Aug, 2008 | 14:56

Иване, съвсем приятелски те съветвам. Прави нещо друго. Нещо по-леко за ограничения ти мозък. Щото Иване, ни губиш времето да ти четем недоносчетата. И следващия път Иване, няма да те съветвам, а направо ще те попържам.

АЗ казах!

Чичкото
18 Aug, 2008 | 21:59

Създаването на Косово..... Е ......престъпление!!! Заплашвал ни се бил суверенитетът? ( ча да не би Ибан Ибаноф да му пука за България?).... или за за Македония и Западните покрайни??? – на кого ли ПЪК му пука в България? (и да има такива.... ще ги пишем...комунисти!?!.)

Важното е да се освинява българинът, че да се... изсели освинен от родината си... и да я заселят странни безродствени гарги като .... пишещитя тия редове!!!

Чудя се .... какво ли ще ни обясни сега за... ПРАВАТА НА ОСЕТИНСКИ И АБХАЗКИ И ДРУГИ там.... племена??? ( или за него такива няма...щото май били проруски настроени!!!)

Тази история край няма... Глупостта е вечна...



Чалгев
18 Aug, 2008 | 21:51

Не му се карай на момчето де! Той нали ....... щото го кръстили двойно ИВАН.... срам го е да не го пишат за.... проруски агентин!!! (няма да плаща в съда да го прекръстят на... Георги Бушменски, я?)

Иначе... кой да му плати билетче за автобуса, че да иде до Сърбия и да види дето.... вече нямат следи от бомбардировките, и въпреки дванайсет-годишна гражданска война... жертвите им са по-малко от жертвите на нашия "мирен" демутратичен преход!!! (поне в страната им... броят на населението не е намалял колкото този на българите.....)

Отделно дето заплатите им са ПО-ВИСОКИ от тези на българите!!! Що ли????.... и как така???

Щото все пак си ОБИЧАТ РОДИНАТА??? ( или щото политисите им крадат по-малко? и мафията им е по- "скромна"???)

Mутрев
18 Aug, 2008 | 21:43

Иван тИкВАНОВ?!?

Аз съм точно обратното на....СОИАЛИСТин, пък си мисля че което казваш за "уж-соиалистическо" наблюдение..... го споделям!!!

Тебе, умнико, кой те излъга че ставаш за...."чукча писател"??? Щото не само не четеш, но и не можеш за мислиш ли???

Казваш че..."Светът се дели на американска агресия и прогресивни сили, желаещи революция, светло бъдеще и още по-светъл социализъм... "

Твоя свят се дели на... червено и НЕчервено пропагандно-идиотско мислене!!!

И явно ти си от тези, за които Ленин казваше..... необходими идиоти!!!
Щото един наистина "обучен манипулатор"....НЯМА ДА СЕ ИЗЛАГА С ТАКИВА ИДИОТЩИНИ!!!



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.