Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Страшна болест върлува в България...
Иван Иванов - 19 Юни 2008
Къде се крие причината за това толкова опасно заболяване – във въздуха, във водата, в почвата или

Преди няколко дни бившият докладчик за България и настоящ евродепутат Джефри ван Орден заяви пред Българското национално радио, че за страната ни корупцията е ендемично заболяване.

Ендемичната болест е характерна за определено място. Тя масово засяга живеещите на това място.

Бре, ами сега?.... 

Къде се крие причината за това толкова опасно заболяване – във въздуха, във водата, в почвата или в нещо друго? Как може да го избегнем? Въобще – зависи ли нещо от нас, българите? Или щом сме родени и живели в България повече от петнадесет или двадесет години – край, нищо не може да се направи? Какво остава на тези, които още не са се разболели? Да напуснат колкото се може по-бързо нашата мила родина? А може ли да сме сигурни, че, макар да се чувстваме добре и здрави, не носим в себе си ужасяващата болест?

А може би все пак корупцията не е ендемична за България болест?

Може да е генетична болест. Има безброй много примери, как тя се предава от поколение на поколение.

Може би е заразна? Попадаш на определено място, всички около теб са заразени, съвсем закономерно се заразяваш и ти.

А може би е венерическа? Затова у нас тези, които са болни, толкова малко говорят за нея. Разбира се, от срам.

Може пък и да е инфекциозна? Толкова гной изтече у нас за последните години.

Може да е и психическа? Някакъв особен вид социална шизофрения или идиотия. Подобни случаи в България колкото искаш и още толкова.

Едно е сигурно – диагнозата е поставена: корупция.

Има два начина за борба със зловещата болест:

Първо – превенция. Основни въпроси: Как да се спре разпространението на болестта? Как да се опазят все още незаболелите?

И второ, уважаеми читатели, нека не бъдем егоисти, как да се помогне на вече заболелите? От какви специалисти се нуждаят тези нещастници – от ендокринолози, от хирурзи, от психиатри? Какво трябва да бъде адекватното лечение? Кога и как да се приложи?

Имате думата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
02 Jul, 2008 | 14:52

да не прозвучи вулгарно,но...ДАНО на гения му провърви и собственото му изобретение ГРЪМНЕ в него самиот - и така ще е!

Айнщайн
30 Jun, 2008 | 04:59

Единственото НЕИЗМЕРИМО нещо във вселената ............. това е ЧОВЕШКАТА ПРОСТОТИЯ ДОШЛА ПОКРАЙ БОЛНИ ЕГО-та на празноглавци!

Тошо
28 Jun, 2008 | 23:24

Тъмно синия, аз нито влизам в мъже, нито те влизат в мен. Тея отношения става ясно са (от вашите думи) са за теб и Вулгар.

булгар
27 Jun, 2008 | 05:30

Тошо,вземи да опрашиш тоя синчец,че бая го сърби горкото,той ...нали оправя...щото предния го е развалил,а намен не ми се занимава

Тъмно син
26 Jun, 2008 | 14:35

Ай стига с тея простотии бе, Тошо. Ти да не би да си падаш мека китка като тъпото копеленце каспичанското село Волгу.

Тошо
25 Jun, 2008 | 14:22

Теменугава,

Теменугава,

Теменугова,

Теменугова,

Как искам да те .................... поразходя на слънце!

Доктор ГА
25 Jun, 2008 | 00:37

Най-страшното в тази ситуация е че обявените за "медицински служители и превантивно борещи се със заразите"........ са всъщност НОСИТЕЛИ И РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ НА ВИРУСА!!! .................... и дори печелят парички, продавайки ни...... "лекарства - всъщност нови дози вируси!!!

Теменужкоф
25 Jun, 2008 | 00:30

Една другарка тука пита: - ...Докога като овце ще се примиряваме с натрапената ни "действителност"?............................ Ми докато си траят някои, докато си "лаят" умностите там дето ..... не ги трият докато не обидят някой властен, или докато не зададат ...НЕУДОБЕН ВЪПРОС!!!........................... Иначе интернетпространство, медии, политически "дискусии" са на принципа на казаното от Мирон Иванов преди години: - "ПОРАДИ ЛИПСА НА ОТГОВОР.... ВЪПРОСЪТ СЕ ЗАКРИВА"...........( сега вече.... направо се изтрива!!!

наблюдател
22 Jun, 2008 | 16:53

Както беше казал Хамлет: "Да бъдеш, или да ИЗГЛЕЖДАШ!!!- туй е въпросът!............ И докато болните ЕГОТА на празноглавците се бият..... някои си плетат добре кошниците! Вижте ако искате тук - ******

Тъмно син
20 Jun, 2008 | 19:47

Блу, много правилно си го казал, ако не е наситен цветът е ако. Като тебе, само блу. А за оня заврян каспичанлия, ще кажа само: Брау, все по-тъп и по-тъп!!Напред към подвизи и слава !!

Тошо
20 Jun, 2008 | 14:20

Теменугова, пак отзив със сексуален подтекст. То каква излиза - каквато и тема да захванеш, пак на секс го избиваш. Щом толкова харесваш сайта, нека им предложим да напишат нещо и за секса, пък тогава поне да се развихриш.

blue
19 Jun, 2008 | 23:03

адашче,много боя изхаби-темна,вулгарна...за кво са бориш ? Кажи нещо умно по темите,вместо да плюваш волгара - май наистина си болен и то от погрешната болест,от която лечение няма. Че жулгара не може да вземе подкуп е предимство,а не болест. Тебе ли да хвалим ако ти вземаш? Айлоу,насити боята! Че то цвета,око не е наситен,е АКО! Независимо син,червен или жлт

теменугова
19 Jun, 2008 | 21:40

Със сигурност не е венерическа, тъй като никой заразен не го е срам, че я притежава. Напротив- с особено око гледат на малцината здрави. По- скоро произхода и е микс от останалите причини, изброени от автора. Корупция има в целия свят- да. Разликата е там, че у нас върлува на всички нива. А единственото лечение е здравите да отстояват гена си докато стане доминантен и започне да се предава на поколенията...Докога като овце ще се примиряваме с натрапената ни "действителност"?

Тъмно син
19 Jun, 2008 | 16:26

А може би е някакво вулгарно зачервяване. Но бъди спокоен Волгу, не си болен, щот си толкова тъп, че и един подкуп не можеш да вземеш.

vulgar
19 Jun, 2008 | 16:11

Да не би пък тая болест да е СИНЯ ПЪПКА ? Тц-тц. Пазете се,чоджум.

Тъмно син
19 Jun, 2008 | 15:11

А що се отнася до първия коментар, смятам че за всички от форума е ясно, че не е мой. Най- вероятно е на Кало. Кало, много тъпо е да пишеш коментари от чуждо име и след това да ги опровергаваш неподобаващо.

Тъмно син
19 Jun, 2008 | 15:05

Емил, ти си по-голям келеш и от Волгара. Той поне е мъж, а ти си глезено и недоглезено мамино детенце. Щом мислиштака какво правиш в България. Айде вън.

емил калното
19 Jun, 2008 | 11:48

нямаме нужда от точаяни българи,а от вярващи в нас ентусиати!амо така ще построим бараките на справедливостта,в която всеки ще си зне местоото ...високи сини планини,реки и естествено ЗЛАТНИ равнини.Пък вий си се карайте. тъмно-сини волгари! Дий, волгаре,дий!

vulgar
19 Jun, 2008 | 11:16

Джефри,ти си невинен!

vulgar
19 Jun, 2008 | 11:14

не се бях сетил,че може да има Орден заа корупция,но какво не прави прогреса - ПРО ГЪРЦИЗМА,про 4ифутизма и про4ие. Орден - това е заразата

sisi
19 Jun, 2008 | 10:00

болестта се лекува чрез бавна и мъчителна смърт

vulgar
19 Jun, 2008 | 09:38

Е съгласих се,че властта просто ТРЯБВА да бъде в евреите,за да има ред и законност,а ДЪЛБОКО уважаващите ги,да им служат ...само да ни дават повечко паша,че ще ни пресъхне вимето,чоджъм

gerryqu
19 Jun, 2008 | 09:15

Опитват се да ни обяснят, че корупцията съществува само у нас. Да, ама не! Ние сме я копирали пак от "великите" западни цивилизации и у нас тя има много по-ограничени размери от тяхната, просто защото сме по-бедни. Но сме финансово зависими от тях и те се правят сега на големите батковци, които ще нашамарят непослушното братче. Вдигат много шум около нас, за да не се вглеждат техните си граждани в проблемите на собствените си страни, а да плюят по нас - изместват вниманието. Стар похват.
А че има корупция - има. Но едва ли някой ще си скъсва нервите от бачкане за 1000-1500лв. заплата само от патриотизъм Аз не съм видяла или чула да има беден западняшки политик. А заплатите им също не са колосални за техните стандарти.
Хайде моля ви се! Гледайте си вашите проблеми и ни оставете да се оправяме с нашите!!!

Емил Кало
19 Jun, 2008 | 09:10

Тъмно синия,ало,в кое време живееш? Може и по-лазурно да се свърши работата... "тепат" - има данъци,такси,застраховки,глоби...че ако утепеш добитако,кой че работи,бе мастило?!

Тъмно син
19 Jun, 2008 | 08:56

Не ви ли е ясно,че за всичко са виновни болгарните тъпаци,които ни развалят иначе подредения живот. Такива като волгар требе да се тепат


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.