Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Филмът “Македония”... И това ако не е позор
Иван Иванов - 16 Юни 2008
Авторите на филма изказват специална благодарност на Българското комунистическо безродство, което творчески подпомогна

Сюжетът накратко:
Първа серия: 1944 година. Съседът (с помощта на големия му брат) влиза насилствено в къщата на мъжа, настанява се в най-хубавата стая, като заявява, че счита стаята за своя, отнема му жената и я изнасилва когато и както си иска. С течение на времето сексуалните отношения между съседът и жената (в началото ужасяващо насилствени) стават доброволни. Мъжът се радва на съседа, нарича го “брат” и дори му подарява хапчета, подпомагащи забременяването.

Втора серия: 1991 година. След дългогодишен брак (по време на брака са се народили цяла дружина деца) жената и съседът формално се развеждат, но продължават да поддържат сексуални отношения. Децата, възпитани от съседа, мразят до дъното на душата си мъжа. Мъжът все така се радва на съседа и бившата си жена и при всеки удобен повод им прави подаръци – все с оглед на добрите съседски отношения.

Ето и началните надписи на филма:
Ролите изпълняват: 
Мъжът:    ........................................ България
Жената:   ....................................... Македония
Съседът:  ...................................... Сърбия
Големият брат: ............................... Братският Съветски
Децата: .......................................... Македонските комунисти

Сценаристи, оператори и режисьори:
Международният комунизъм и Сръбският шовинизъм.

Авторите изказват специална благодарност на Българското комунистическо безродство, което творчески подпомогна създаването на филма.
 
Уважаеми читатели, българските зрители гледат този филм вече шестдесет и три години. И, нека си признаем, голяма част от тях немеят, нехаят, а някои дори се смеят.

Грозно, гадно и най-вече – унизително.

Няколко факта:

На втори август 1944 година е провъзгласено образуването на “Съюзна Република Македония”, като това образувание влиза в състава на тогавашната Югославия. Следва период на насилствена дебългаризация, сърбизация и жесток терор над местното българско население. Измислена и създадена е “македонската нация”, която водела началото си от най-дълбока древност, измислен е и “македонският език”. Избити са десетки хиляди души (повечето без съд и присъда), около 140 000 преминават през концлагери. Причината – тези мъченици не се отказват от българското си самосъзнание.

Нека припомня, че тези престъпления са извършени от така наричаните и обичани от нас “братя сърби”.

Нека също така припомня, че до 1944 година световната научна и политическа мисъл разглежда областта Македония като територия, населена с българи, които говорят български и са неразделна част от българската нация.

Реакцията на България към асимилацията на българското население в Македония е пасивна и примиренческа. Тогавашното българско правителство се дезинтересира от съдбата на македонските българи. Нещо повече – под влияние и настояване на ръководството на СССР се извършва вписване на народност “македонец” в личните документи на българските граждани, живеещи в Пиринския край. От национална гледна точка, това е едно от най-големите престъпления на българските комунисти-безродници.

И това ако не е позор.

През 1991 година (след референдум) е провъзгласена независимата Република Македония. На 15 януари 1992 година България първа признава независимостта на Република Македония, забележете – под конституционното й име.                                                         

Оставям коментара на читателите.

През 1992 година България осигурява “зелен коридор” за снабдяване на Македония с горива през цялото време на гръцката икономическа блокада в спора за името новосъздадената държава. По-късно Македония продава част от внесеното гориво на Сърбия на тройна цена.

Оставям коментара на читателите.

През 1999 година България признава македонския език като официален език на територията на Македония.

Оставям коментара на читателите.

През 1999 г. България подарява на Македония значителна бойна техника (над 100 танка и над 100 артилерийски системи). По-късно Македония продава подарените й танкове.

Оставям коментара на читателите.

Вече седемнадесет години България предоставя икономическа и политическа помощ на Македония с цел бързото интегриране на новосъздадената държава в международните организации, в подготовката й за членство в НАТО и в Европейския съюз. През цялото това време в Македония продължава терорът (както психически, така и чисто физически) над малкото запазили българското си самосъзнание македонски граждани, а антибългарската пропаганда изживява своеобразен ренесанс.

Оставям коментара на читателите.

Уважаеми читатели, повод за написването на този текст е позицията на Гърция относно името на Бившата Югославска република Македония. Не коментирам това, дали Гърция е права или не. Едно обаче е ясно – позицията на Гърция е достойна и национално отговорна. Тази позиция не пречи на Гърция да бъде член на НАТО и  на Европейския съюз.

Какво може да се каже за българската позиция по “македонския въпрос”? Не говоря за реваншизъм, говоря за родова памет, национално достойнство, чувство за чест.

Достойният е уважаван от всички. Е добре – кой пак ни е виновен?

Имате думата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

kIKO
08 Jul, 2008 | 14:29

Статията, ми направи впечатление, и съм качил материала и във VBOX7.com.

Що се отнася до БЮРМ, мога да кажа само ЛЪЖА, а лъжата не е вечна.

Бърз Влак
22 Jun, 2008 | 05:18

Смърт на Коммунизма.

Тъмно син
20 Jun, 2008 | 19:52

Емилчо и приятелчето му Вулгар
и се чудим защо гледаме филми като Македония.

epten kapo-3ti
19 Jun, 2008 | 11:55

a na men kvo-samo bulgaristan li? Aj siktir!

hemen kapo-brat mu
19 Jun, 2008 | 11:27

be wij dajte ,pak nie sisi zemim - samoe sinie v mire 4ornoe more majo

emin kapo
19 Jun, 2008 | 09:47

iskame si ludogorieto-deli ormana demek

Емил Кало
19 Jun, 2008 | 08:34

Прониквайки в тъмно-сините дълбини на мисълта ти,долових мрака на заплахата от вулгарните представители на НАШЕТО общество-те мразят евреите,което си е чисто углавно престъпление!!! Трябва да ги тероризираме и наказваме за негативното им отношение към нас. Все пак нека си знаят мястото простите българи. И аз съм булгарин от хилядо години,но никога не съм преставал да мразя простаците-вулгари. Ние заслужаваме да бъдем ДЪЛБОКО уважавани,за което бихме се отблагодарили подобаващо на всеки умен и добронамерен български гражданин /без селяните,естествено/. В една хипотетична перспектива е възможно да РАЗМНОЖИМ България на още държавици като бивша Македония - Добруджа /илиМизия/, Тракия, Родопея /с муслиманска доминанта/...нека свободата тържествува по НАШИТЕ земи. ШАЛОМ!!!

Тъмно син
18 Jun, 2008 | 15:48

Емил, не съм расист и дълбоко умажавам евреите. Но такива боклуци като тебе подхранват антиеврейските нагони на много, прекалено много тъпи парчета като Вулгар. Трябва поне малко да се позамислиш.

Емил Кало
18 Jun, 2008 | 08:30

Шалом,блумени...пардон - бушмени! Харесвате ми.

Тошо
17 Jun, 2008 | 23:58

Теменугона, темата е достатъчно сериозна, за да продължаваме по този начин. Разбира се като жена ти мислиш само за секс, друго не можеш. Ще ти отговоря в някой друг форум.

Емил Кало
17 Jun, 2008 | 22:17

...на сини и червени паричките обичаме...

Тъмно син
17 Jun, 2008 | 17:08

Емил Кало, каква е твоятя народност. Ако си мъж, кажи. Мисля че отговара на този въпрос обяснява много неща.

Тъмно син
17 Jun, 2008 | 16:50

Волгар, явно прочете какво съм написал по-долу, призна и подви опашка. Тъпо парче, такова червено!

Емил Кало
17 Jun, 2008 | 08:15

Ей това ви харесвам на българите - пуснем ви някоя муха и ви гледаме сеира,а през това време ние вече сме ви купили и продали...Му-ха-ха!

H 8 C 0 R E
17 Jun, 2008 | 00:43

А за статията какво да кажа... само едно определение - жестока!! Като жестоката истина! :((((

H 8 C 0 R E
17 Jun, 2008 | 00:40

Пропуснах и един от най-главните приказни герои - Георги СЕДЕФЧОВ Първанов, осиновен и израстнал в циганско семейство. Човек с циганско възпитание не може да не се държи цигански. Това е закваската.

H 8 C 0 R E
17 Jun, 2008 | 00:36

Има и нещо положително, което ме обнадеждава. Досега на челните места в политиката са стояли само лица с небългарски произход и самосъзнание, напр. Ж.Желев, П.Стоянов, Сиган КостOFF, Надка Михайлова, Пириничевски, СерГей Сатан-и-шеф, Крадливия Дедо, Ахмед Сопола и още знайни и незнайни представители от флората и фауната. Всички те имат или еврейска, или турска, или циганска жилка. Така, че нашата вина е непряка, но това, че сме ги допуснали да определят решенията в България е наша вина.

Теменугова
16 Jun, 2008 | 22:28

Тошо, аз съм прелестна жена,
искам да те ................ срещна, а , а , ааааа.....хххххххххх!!!

Тъмно син
16 Jun, 2008 | 20:27

Волгар, изглежда най-накрая призна, че си тъпо парче, а можеби македонче, че не се обаждаш.

vik
16 Jun, 2008 | 18:33

както довчера българи-македонци ни мразят, така и ние започваме да се мразим и презираме,затова че сме българи. Любимото на българина е да плюе и плюе, акъл да дава, да спори , краде , а националното ни самосъзнание отива на кино, изместено от ежеднавната прашна действителност.Срамота, да те учат в училище, че си потомък на една велика нация а в същото време да се презираш и да се срамуваш от това, че си българин. От известно време следя , събитията в Македония и честно да си кажа ме боли сърцето, направо ми се къса.Виждам и навас, но кое е по -страшното в случая, че се повтаря за сетен път една и съща грешка, можеби е било по-добре да си останем племе и да не страдаме като народ или поне част от тоз народ, който малко или много вижда проблема ама не го разрешава.Още съм твърде малък за да се изрязя с толкоз тежки думи , като вас.


да да
16 Jun, 2008 | 17:45

еми и ако на това не е "гавра" то тогава е комплимент! Боже големи идиоти има по тоя свят! Т.нар. македонци знаят ли, че винаги са били българи или просто "добрата" ни съседка Сърбия е измислила, че тяхната нация се е самосъздала! За това просто нямам коментар....... Жалко е, че македонците до вчера българи НИ МРАЗЯТ! Глупаво от тяхна страна!!!

Тъмно син
16 Jun, 2008 | 16:51

Волгар, тъпа червена вишно, ще те изям, ще изплюя червената ти костилка и ще й нацепя един здрав син шут.

Тъмно син
16 Jun, 2008 | 16:49

Позор. Наистина позор. И коя е причината? Причината се крие в преминаването на голяма част от българите от нормално състояние в състояние на волгари. Типичен пример - тъпото копеле волгар. Noble, моите уважения, но не си съвсем прав. Волгара не е каспичанлия. Той явно е заврян зет в Каспичан. Произход: нъкъде от каспичанските села. Селски провинциален гражданин, човек от народа, тъпа червена вишна. Става само за глашатай на червените боклуци.

vulgar
16 Jun, 2008 | 15:13

Добре звучите,Тошо и Авел,като гласове от отвъдното,но нека свалим топката...Защо никой не споменава най-важната причина за състоянието ни - НАСИЛИЕТО! Тотален диктат...във всичко. След 9.септ.-30000 убити без съд,5 пъти по толкоз-по лагери и зандани /подобно е положението и с българите в Македония/. Тотално ограбване,затворени църкви,репресии,насаждане на задължителен мироглед,прокарване на деморализиращи идеи и внушения от всевъзможен тип,стига да са в услуга на затъпяването на нацията,издигане в йерархията само на "наши"и удобни...да продължавам ли. В стила на Авел бих казал: Ние сме в ПОТОП,господа!!! Вината ни е,че може би не си построихме Ноев Ковчег.Господ да ни е на помощ!

Тошо
16 Jun, 2008 | 14:13

Да, Волгар за съжаление е така. Авел също е прав. Но не трябва да позволяваме да ни правят на идиоти. Далеч не всички българи са прости и идиоти, за да ги правят на такива. Вие го доказвате. Стига с тия братя сърби, европи, америки ит.н. Ние сме българи. Искаме да живеем кат българи. Прав е и автора, като казва, че тогава ще ни уважават. Келнерите не ги уважават, дават им бакшиши. Е все пак ги уважават, но по друг начин. Ако този начин ни е приятен, да стоим, да мълчим, да говорим за братя сърби, европейци, американци и др., а пък те с удоволствие ще продължават да ни уважават като келнери. Може и някое бакшишче да ни подхвърлят.

Авел
16 Jun, 2008 | 12:12

Позорно е, че България на Аспарух, княз Борис, Симеон и т.н. се превърна в единствената държава, може би в света, без национална доктрина, без национални цели и идеали, без достойнство, а в последните двадесетина години и без държавност, в бъдеща територия за туристически атракции с население от космополитизиран глобалистичен слугинаж. А за постоянната гавра на псевдодържавата Македония с България, вина имат всички български правителства след 1900 г. Никога те не са имали адекватна политика спрямо Македония. Баха допуснати трагични грешки и учудваща пасивност към опитите на управниците й редица години да ни отнемат историята и постиженията. Това е несрещан държавен мазохизъм. Гърция по население е колкото България, но никога не е позволявала да се гаврят с нея и го доказа с достойнство в спора си с Македония пред международната общност и никой не си позволи да я обвинява за поведението й, защото и другите страни биха постъпили така. Има нещо сбъркано в гена ни като нация, щом не можем да си изберем достойни и националнотговорни управници толкова години. Хобавото кафе става от хубаво кафе, казват някои. Изглежда, просто нямаме такива поданици. винаги сме избирали такива, които застават на грешната позиция или страна. Какъвто е народът, такива са му и управниците, няма друго обяснение. Всички съседни балкански страни са били също поробени колкото нас, но след Освобождението си съумяха да ориентират правилно в света около тях и изградиха сериозни и нормални държави, които намират начин да защитят националните си интереси и да водят по-достойно съществувание. И като такива ще бъдем тъпкани и унизявани още много време.

волгар
16 Jun, 2008 | 11:53

Добре бе,Тошо. Но кажи КАК да се формира някакво що-годе свястно обединение от българи с влияние...и вътре, и навън?..Че то тъкмо да повярваш на нечии лозунги и лъсват куп нечистотии користни - всичко е предварително обсебено,вкл. ИДЕИ,ПОЗИЦИИ.Къде да се чуе ГЛАСА НАРОДЕН - за всичко,което има значение за НЕГО. Някои "изразители" току се оказват баш прикрити ченгета изпълнители на точно противоположни на народните очаквания цели. Нацията ни е тотално разбита - икономически, политически и все повече и морално.Тоталитаризмът е по-жив от всякога!!!

Тошо
16 Jun, 2008 | 11:18

Волгар, за това си прав. Но в международните отношения - то бива подмазвачество, подлизурство, келнерство, ама чак дотам. Наистина е позор. Ние сами сме си виновни за Македония. И международното келнерство продължава. Няма значение правителството, на Георги Димитров, на Иван костов, на царя или на сегашните комунисти.

vulgar
16 Jun, 2008 | 08:09

Господине,сигурно сме си виновни,че си нямаме БЪЛГАРСКО правителство,че ни отнемат всяка възможност/дори мирна/ за предприемачество от всякакъв характер,че не ни дадоха възможност да изразим мнение като французи,холандци и ирландци за устройството на ЕС,че не можем да променим нрава на вълка,който смени козината си във всички нюанси на дъгата и е не по-малко гладен от преди,а дори още по-озверял...накрая,че водещи анализатори,които са абонирани за водещи телевизии/Андрей Райчев/,открито заявяват,че "българи няма"....Е как искате да се оправим с братята в Македония,като със себе си не можем. Как с мирни средства да победим фактическата диктатура на парите,които не са у нас,а в нашите прикрити или най-безцеремонни изедници.Опасявам се,че самото понятие БЪЛГАРИЯ е вече изпразнено от съдържание и придобива все повече само туристическо-етнографски смисъл...като музей на открито


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.