Факти, Анализи, Коментари
   27 Януари 2021
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Андрей Райчев: Главчев направи така, че Марешки да стане шеф на Борисов
21 Ноември 2017
Ако сте на мястото на Борисов, какво предпочитате - Нинова като колега или Марешки като началник? Защото Главчев постави Борисов пред този избор
„Димитър Главчев направи така, че Веселин Марешки да стане шеф на Бойко Борисов", смята социологът Андрей Райчев по повод последните политически скандали около оставката на председателя на парламента. Мнението си той изрази в предаването „Тази сутрин" по БТВ.

Миналата седмица Главчев подаде оставка като председател на Народно събрание след скандал с опозицията. Той изгони от зала лидера на БСП Корнелия Нинова, поради което левицата взе решение да бойкотира заседанията докато председателят на парламента не подаде оставка.

„Главчев извърши нещо, без да съзнава. Първо е европейската реакция - няма парламент без опозиция. Второто, ако сте на мястото на Борисов, какво предпочитате - Нинова като колега или Марешки като началник? Защото Главчев постави Борисов пред този избор", коментира Райчев.

По думите му по-добре е Борисов да има колега, който да бъде много активен и опозиционно страшен, отколкото БСП и ДПС да излязат от парламента и така Марешки да взима решение дали да заседава парламента или не.

„Тук беше застрашено самото провеждане на заседанията. Те наистина бяха тръгнали да правят Марешки началник. Това Главчев му го сервира на своя премиер една сутрин - естествено, че ще го изгони", допълни още Райчев.

„Борисов разви една техника, за която може само да му завиждат - знае как да прави заден без да губи електорат", коментира още Райчев.

По думите му изборът на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание е странен.

„Този пост е трудно място и не толкова защото трябва да си много умен или културен, но защото там се иска да те уважава опозицията. Тя е драка, тя е боец", коментира Райчев.

Според него този скандал е дошъл в много неподходящ момент за правителството на Борисов, точно когато у нас политическата ситуация трябва да бъде спокойна преди европейското председателство.

„Борисов не можа да постигне мир между опозиция и управляващи за по време на председателството. Опозицията няма да му осигури тези шест месеца тишина", категоричен е Райчев.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
26 Dec, 2019 | 02:37

Силата на медиите! Постепенно се налага схващането, че има избори, гласовете се броят и народа упражнява волята си?! Вече спокойно може да проведем един Референдум, че народа иска връщане в турция.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.