Факти, Анализи, Коментари
   25 Септември 2023
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
(К)римската империя на Путин
18 Март 2014
Тя е обречена на презрение, но за това тепърва ще има болезнено прозрение

Референдум-дум-дум…

В обектива на случващото се в Крим се виждат негативите на обективната невъзможност организираният (но и дълго сдържан националистически руски) ентусиазъм на референдума да бъде възприет като международно призната проява на легитимно волеизявление в един нелигитимен акт на деклариране на студена война срещу здравия разум, създаващ взривоопасен прецедент.

Москва го създаде от позицията на една самотна в агресията си регионална сила (световна по значение предимно по силата на тоталитарното си ядрено съветско наследство), срещу правилата на международните отношения.

От този референдум бяха изключени по дефиниция всички несъгласни с наложената от руските окупатори воля за волеизявление под дулата на калашниците. Това качи процента на охраняемите пред урните местни жители до нива, характерни за времето на сталинизма, когато от Крим биваха депортирани по етнически признак ВСИЧКИ българи (арменци, гърци, татари), нарочени колективно за врагове.

Онези, които гласуваха на 16 март в Крим на върха на щиковете на руската империя, вероятно пак биха спечелили при честни избори, макар и не с 93 на сто.

Честният въпрос обаче е кой, как и защо изобщо им организира този международен позор, който отваря кутията на Пандора с надпис: „сепаратисти от всички страни, разединявайте (се), обединявайки се”!

Диктаторите, заченати в диктатура, възпитани в нейния дух и невъзпитано продължаващи съветската традиция да окупират и организират предрешени избори,  не признават нищо по-малко от пълната, тотал(итар)ната победа – дори в условията на минимално предизвикателство към предизвестената от математическата калкулация победа.

Те не се и опитват да преговарят с несъгласните стотици хиляди граждани, бойкотиращи бутафорията на окупационните им действия. Те водят (и срещу тях) брутална пропагандна война, в която ги взимат за заложници с цел да ги употребят тепърва като разменна монета.

Избори в условията на чужда окупация, която основателно се срамува да развее флага на своята държава – видно от продължаващата анонимност на необозначените въоръжени наблюдатели на Русия в Крим, вещаят победа от рода на онази, която Хитлер спечели чрез присъединяване на територии, населени с германско говорещи сънародници. Вееха му флагчета, пееха му дитирамби като зомби, докато не ги превърнаха в хетакомби.

(К)римската империя на Путин е обречена на презрение, но за това тепърва ще има болезнено прозрение.

Коментар на Иво Инджев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Умен
08 Apr, 2014 | 23:53

Илоо Инджев ти си мръсно продажно говедо.

муспи
20 Mar, 2014 | 22:02

Всичко вече стана прекалено ясно, картите са разкрити и никой и не ги крие. Световната реакция гласи референдум в изсраел! Целта е младата еврейска държава да се разпадне, - атомната индустрия да премине към Сирия, а брилянта на хазарите, древния йерусалем да стане арабски град! Ще последват санкции и от САЩ и от Русия, и шенкела ще падне стремително. Това ще потопи света в икономическа катастрофа, която ще прерастне в ядрена зима. Няма къде да се приеме Машиаха!!! В йерусалем ще се е настанил Главният мюфтия на света, американски гражданин с несметни богатства в Швейцария, Моамед Те Секанд. Въобще, навсякъде едни симити, а коренното население хазарите питат къде сере гладния. Народът дето е дал най много Нобелови лауреати по икономика, дето е научил света как се правят пари от нищо, гладува! Долу фашиста Сидеров и неговата клика АТАКА! Да живее Народният парламент, БСП, ГЕРБ и всички ортаци, даже и Пръмова - но не АТАКА и този Сидеров, - че те са българи - ууууу!

Крим
20 Mar, 2014 | 15:50

Те затова празнуват по-площадите резултата от референдума.
Със заредени автомати им нареждат да пеят и да танцуват.
От това по-голяма агресия няма.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.