Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лавината на бойкота тръгна срещу Сочи
16 Декември 2013
Ще намери ли сили президентът Росен Плевнелиев, който, подобно на посланиците на Германия и Франция в София, открито подкрепи протестите на гражданите в България, да подкрепи и принципния протест на Германия и Франция

Примитивизмът на посткомунизма лъсна още веднъж в мащаб едно към много повече от нашия.

Илюстрира го Микола Азаров, премиер на (проруската третина от ) Украйна, който излъга по ленински в Киев, столицата на прясно низвергнатия Ленин, че украинският път към Европа минавал през узаконяването на гейбраковете.

Лъжата на проруския премиер, изпълняващ инструкциите на Путин, беше изобличена от Ян Томбински, ръководител на представителството на Европейския съюз в Украйна. Той официално оповести, че въпросът за тези бракове е решение на всяка отделна държава от ЕС, а не предварително условие за присъединяване.
На контрамитинг, сякаш взаимстван по форма от българските другари, Азаров обяви за заблуда вярата на мнозина украинци, че “ако подпишем споразумението, свободно ще пътуваме за Европа”.

“Нищо подобно”, излъга той с втренчен в камерите на световните телевизии поглед и задълба:

“Първо Украйна трябва да узакони еднополовите бракове. Подкрепяте ли това?”

Контрите, естествено, отговориха така, както лъжецът искаше от тях.

Същевременно, няма лъжа, няма измама ( поне в това отношение): към германския президентски бойкот, вече се присъедини и френския - социалистически при това!

Президентът на Франция Франсоа Оланд не планира да посети Олимпийските игри в Сочи през февруари догодина, съобщи външният министър Лоран Фабиюс, който пожела успех на френските състезатели на Олимпиадата. Нито Оланд, нито Фабиюс ще присъстват на церемонията по откриването на игрите.

Той не каза каква е причината за това решение. Фабиюс направи съобщението по време на предаване на живо на френския телевизионен канал iTELE.

Това е вторият случай на подобен “вежлив отказ” от игрите от страна на високопоставен европейски политик. По-рано президентът на Германия Йоахим Гаук съобщи, че няма да присъства на игрите в Русия.

Призивите за бойкот на игрите в Сочи бяха отправени в редица западни страни след приемането от Москва на закон, забраняващ пропагандата на хомосексуализъм.(Медиапул)

Къде в тази координатна система, в тази тенденция, която ще набира тепърва сила, ще се позиционира България?

Не питам за проруското правителство и неговото парламентарно представителство в рамките на четиристранната коалиция в 42-то Народно събрание.

Ще намери ли сили президентът Росен Плевнелиев, който, подобно на посланиците на Германия и Франция в София, открито подкрепи протестите на гражданите в България, да подкрепи и принципния протест на Германия и Франция, към който вече се присъедини и еврокомисарят Вивиан Рединг?

По-добре рано, отколкото никога. Да се присъедини късно е равно на никога. Защото и без това ни водят за никакви – някакви , които нямат свое мнение, а се присламчват към по-силните.

Коментар на Иво Инджев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
18 Dec, 2013 | 22:21

Ето какъв е проблемът: Украинците както и все още намиращите се позапазени нации, вярват че като се запишат и по закон ще живеят като датчани. За сега ги спасява разумното правителство, - можеме да си представиме какво би било с онази евреика в затвора или с новия лидер боксьора Кличко. А евреите ще ги кефи да наврат и украинците в българския тунел за да станат лоялни овци. Да се надяваме че до пет-десет години Русия ще си възтанови военната мощ и на мястото на този Путин ще има един истински руснак. Това пък е вече баш проблема за световното хазарство.

judjuk
17 Dec, 2013 | 21:11

Колко мозък му трябва на тоя, за да разбери 3 неща:
1. Протестите в Б-я няма да съборят правителството.
2. Украйна няма да се асоциира с ЕС.
3. Зимната олимпиада ще се проведе в Сочи.
Всъщност какъв точно му е проблемът?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.