Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Технология на лъжата (есе върху националната амнезия)
26 Ноември 2013
Забравихме ли, какво ни причиниха Гечевци и Орешарковски при предишните си упражнения с бюджет и финанси и, че техните умения доведоха държавата до просешка тояга и социално разслоение

Повод за настоящото ми словоизлияние е последното предаване на Люба Кулезич, в което на гости бяха Румен Гечев и Томислав Дончев.Обсъждаха се протестите най-общо и бюджетът за 2014 год. в частност.В началото беше представена и визитката на Румен Гечев като вицепремиер и министър на финансите в правителството на Жан Виденов.В Нова телевизия(която остана единствената що годе обективна медия)явно се налага бон тон по отношение на задаваните въпроси към гостите, защото вместо да отговаря на такива тревиални въпроси, Гечев би могъл да обясни с какви умения и знания докара банковата система до фалит 1997 год., как една група мошеници се събудиха сутринта кредитни милионери и как докара средната заплата в страната до 1$.Защо след такава финансова катастрофа за държавата и нацията той е начело на икономическата комисия в 42-то народно събрание, а не се е скрил в миша дупка , очаквайки обаждане от прокуратурата.Това, че продължава да преподава икономика оставам на особеностите на нашата битност(къса памет и липса на чувство за самосъхранение) и ниските критерии на обучаващите се и техните родители.

Информацията, която сведе до гражданството въпросния професор се състоеше в това, че протестите, които естествено са платени от ГЕРБ и котараците, стихват и полицията с лекота ще се справи с останалите екстремисти и лумпени, защото обществото като цяло и огромната маса студенти в частност, не подкрепят протестиращите, а и парите на ГЕРБ за финансиране на недоволните свършват.

Изкушавам се да го нарека долен лъжец, защото лично мен ме обиждат глупавите инсинуации, написани за него най-вероятно във вид на опорни точки, но ми се ще да поговорим върху ченгеджийската схема на контрадезинформация, с която ни заливат непрекъснато от собствените си медии и социологични агенции.Така наречените опорни точки включват следната елементарна схема:

1.Протестиращите са объркани, не са наясно с реалността.Често пъти са заблудени от „медиите на опозицията”?,Сорос или котараците.В краен случай виновни са кръгът „Капитал” или Саша Безуханова.

2.Протестиращите са платени.Да, има малка част заблудени, които ходят безплатно, но те бяха само в началото, през месец юни, когато правителството допусна малка грешка с Пеевски и впоследствие веднага поправи(но кой ли не допуска грешки).Плащат също така ГЕРБ,Сорос,кръгът”Капитал,котараците и Саша Бесуханова.

3.Протестиращите не са наясно със социалните придобивки, подготвяни от правителството(за майките,за пенсионерите,за учениците и безработните), поради което не дават на правителството да работи спокойно и да разгърне големия си потенциал.

4.Ако това правителство падне, ще дойде веднага ГЕРБ на власт(въпреки прогнозите на социологичните агенции, даващи категорично предимство на БСП), а те както знаете съсипаха държавата последните 4 год.

5.В крайна сметка и едните и другите са маскари.Какъв е смисълът да се харчат едни пари за нови избори?

Сигурно съм пропуснал някоя и друга опорна точка, но ме съсипва нашата къса памет. Забравихме ли, какво ни причиниха Гечевци и Орешарковски при предишните си упражнения с бюджет и финанси. Забравихме ли, че техните умения доведоха държавата до просешка тояга и социално разслоение, което изтика на върха шайка кредитни милионери и бандити, влияещи вече върху общественото мнение и политиката през собствените си медии и социологични агенции и раздаващи благосклонно по 5 лева помощи на нашите майки и бащи.Не е ли цинизъм Румен Гечев да се опитва да спаси икономиката на държавата, след като е една от най-одиозните фигури на така наречения преход.

Бърнард Шоу казва:”Опитът от допуснатите грешки не ни позволява да ги избягваме в бъдеще, а ни пречи да получаваме удоволствие от тях”.

Мисля, че цялото ни общество се нуждае от ударна доза Гинко Билоба.

Колкото до прогнозата на „проф.”Гечев за стихване на протестите, силно се надявам да го разочароваме.

Коментар на Лъчезар Захариев, www.svobodata.com


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
07 Jan, 2014 | 05:33

Има предложение от най горно място - от ЦК на БСП, Ромелия да бъде върната на ромите, пък те да се разправят с турците за Югоисточна България. Но опозицията, Боко и Пръмова пъха прът в колесата на историята - иска цялостно възтановяване на виалетите чак до Западните покрайнини включително?! Другари! - на борба с опортионизма, - утре ще кажат че не е имало и холокост!
Че холокост не е имало вече не е и факт, а банална истина. Евреи в нацистките концлагери са биле само надзиратели, а и при Хитлер зает с много по важни работи, политически затворници е имало по малко от колкото в днешна България. Криминалните обичат да се водят за политически. Ето западните телевизии показват Ходорковски с надпис "Руски правозащитник"?! Но не можем да не отбележим признателноста към медиите неволно доставящи удоволствие на хоряата с тези материали на евреи зад телени огради. Ако се абстрахираме от нетърпимостта на еврейската некадърност да имитира това, може да се наслаждаваме на виртуалната агония на свинското племе. Техните некадърни творци са съзерцавали своята вечност.
Това в което се заблуждават евреите за бъдещето, правейки холивудските филми е, че бъдещия свят, безспорно ад, ще си е технологичен, материално обезпечен, в който ще протича борба на доброто със злото и евреите носители на доброто ще постигат победи. - Гладна кокошка просо сънува. Материалните технологични натрупвания на които днес се наслаждават ще си останат с раята която ги е създала, и непросветила се - не намразила ги, ще си ги носи във вечността. За евреите - паразитизъм върху себе си! Ужас! Всички са като тебе, всеки граби, а никой нищо няма! Навсякъде нажежено и пари, стъпваш на нещо като възвишение, но те забелязват и става навалица, а после се установява че е било радиоактивно! Преценяваш че все пак е изгодно, защото ще се мре. Не! Мрене няма, а рака си работи на пълни обороти защото нищо не го спира - ни материя която би го притъпила, ни време каквото няма, ни нещо, как да се каже? - милост демек.


муспи
06 Dec, 2013 | 04:49

Дойде времето да се реши и най важния и най отлагания въпрос от Народната власт. Понеже този въпрос е от всенародно значение, ще се реши от надпартийна делегация, под председателството на Станишев и Борисов. И двете партии служат на народа, бащите и дядовците им са все Народни Верни Синове. За да се избегне междурасова и междуетнична война подклаждана от Сидеров и фашистката АТАКА, се предлага на султан Ердоган, голям приятел на България и готов винаги на отстъпки, да приеме като автономна област югоисточна България, по възможност под турско финансово и политическо присъствие, нужно предвид бедственото положение на България за да проведе преходния период в тази област. Ердоган предложи това място да обхване Родопите, Стара Загора и Странджа - до Бургас. Станишев не се съгласил и Борисов потвърдил - и Бургас включително. Султанът приел смутено,но за Пловдив казал че ще е нужен на българска територия (това от Пловдив до Видин), за да може новите бежанци - ето почва Централноафриканска пролет, да се доставят директно там и после да се разселват. Станишев и Борисов се почудили как може до сега да не се сетят, защото в предварителните планове е било и Пловдив, че да може след като Македония си получи всичко до Боровец и после Албания го освободи, да се получи от самосебе си ятагана на алаха от Азербайджан до Албания. Бие на око небрежното споменаване на Видин като че нещо румънско? - Видин си е сръбски град и ние в това не се бъркаме, колкото до Румъния южна Добруджа си е тяхна, не може след като винаги си е била северна румънска, да се дели южна. Ние на тях бихме предложили политико икономическо присъствие в цяла северна България. - А за подбалканските полета и София имате ли някакви планове - попитал султана вече заинтересован? - Че това са земи на синедриона! нашите пълномощия стигат до тук!
- Би било добре да се разбереме отсега за най важното - казал тихо Станишката като по окомуш, а и Боко кимнал в потвърждение?
- Плащането след доставката, такава е турската бизнес етика, а и вашто не се губи - усмихнал се султана и ги потупал по задниците.

Judjuk
26 Nov, 2013 | 13:22

Явно е, някои са забравили, но аз помня добре. Първата половина от управлението на Жан си беше О К. 50 германски марки стигаха за месечната издръжка на един студент. Но държавата беше натрупала 50 милиарда долара вътрешен и външен дълг. По-тежък беше вътрешния дълг - спестяванията на населението. Парите ги имаше само в спестовните книжки, на практика не съществуваха. После започна голямата инфлация. Държавата ликвидира дълговете и след това подари своите богатства на помазаните. Днес държавата няма дългове. Дългове имат само нейните бедни граждани. И безброй сметки за плащане.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.