Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кънчо Стойчев: Ненормалното е правителството на Бойко Борисов
22 Ноември 2013
Там нямаше никакви протести, всичко беше платено и купено, всичко беше смазвано с полицейски методи, с улична арогантност и същевременно вихреща се корупция

Тълкувам думите на президента Плевнелиев в Котел като сигнал за връщането му към нормалността. Последните шест месеца той не се държеше нито като нормален, нито като президент. Всъщност връщане към онези негови думи, с които той оттегли подкрепата си за правителството – една истерична реакция на човек, който не може да овладее себе си.

Не е работа на президента да дава или да отнема доверие на едно правителство, което е нормално и демократично избрано. За мен последната му изява е стабилен знак за нормализация на президента Плевнелиев. Страшно много ми се иска той да си е взел поука, за да може най-сетне нещата да тръгнат в правилна посока.

Думата нормализация е ключова за мен. Наличието на протести в страната през последните месеци е най-яркото доказателство, че България се завръща към нормалното.

Защо?

Кое е ненормалното?

Ненормалното е правителството на Бойко Борисов, когато нямаше никакви протести, защото всичко беше под масата, всичко беше платено и купено, всичко беше смазвано с полицейски методи, с улична арогантност и същевременно зад този параван имахме една вихреща се корупция, чиито корени и до ден-днешен съществуват.

Думата "нормализация" бих продължил и по следния начин: След като страната влиза в етап на нормализация с тези протести, време е и самите протести да станат нормални. Те започнаха с една фалшива истерия, която до нищо не може да доведе. Да вземем следния пример. Вероятно всички ще се съгласим, че е важно българите да станем по-богати и заможни. Ако има гласуване по този въпрос, предполагам, че 98% от хората ще гласуват, че трябва да станем богати и заможни. Тогава дайте да си представим ситуация, в която всички излизаме на улицата и започваме да искаме да падне правителството, за да може като падне то на следващия ден всички да сме богати и заможни. Смешно, нали? Също толкова смешна е и претенцията за морал в политиката тук, сега и веднага. Идеята е, че като падне това правителство, ще се възцари пълен морал в България?!

Кой ще го направи този морал? Откъде ще вземем тези политици или имаме цял един стадион, пълен с напълно честни и морални политици, които ще нахлуят и ще оправят страната?

Битката за морал в политиката трябва да продължи. Тя ще е дълга и упорита. Но знак за нормализация за мен ще бъде тогава, когато протестиращите, студентите и не само те - с цялото си уважение към тях и към правото им на протест, започнат да протестират по нормален начин. А именно да се организират, да излъчат свои ръководители, да направят партия, да тръгнат на поход за участие е избори, които те да спечелят или най-малкото да се представят по един достоен начин. Това няма да стане утре. Не е възможно да стане и с една проста оставка на правителството.

И големият ми въпрос е към тези хора. Ние избори имахме преди пет месеца, кои не гласуваха на тези избори? Не гласуваха именно младите хора, студентите. Българите, които живеят в България, постоянно гласуваха над 65%. 2/3 от България гласува. Това е истината за 12 май, но ако вземем същите показатели за младите хора, ще видим, че те са наполовина. Ето там е проблемът и той няма да се реши с това, че правителството или следващото ще подаде просто една оставка. Дано знакът на президента за неговата собствена нормализация убеди обществото, че трябва да поемем на път към нормализация на протеста. /БГНЕС


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vic
09 Dec, 2013 | 12:07

Този Кънчо Партията го е отгледала от парче свинско месо,а той се превърна в свиреп доберман.Без намордник не трябва да излиза на улицата.

КЪНЧО СТОЙЧЕВ Е ЧЕРВЕН БОКЛУК
24 Nov, 2013 | 14:31

Не ме интересува мнението на Кънчо Стойчев. Той не може да бъде меродавен, защото е червен боклук!

анонимен
23 Nov, 2013 | 21:40

Този не заслужава ѝ да се коментира!

ано
23 Nov, 2013 | 21:37

Този не заслужава ѝ да се коментира!

Noname
22 Nov, 2013 | 23:43

Че кой иска Борисов? :) Аз искам Иван Костов! :P

NGN
22 Nov, 2013 | 21:58

Za vas Stoichev ochevidno samo prezidenstvoto ne e normalno shtom ne e saglasno sas statukvoto. A i oshte: stom ima protesti sreshto pravitelstvoto te ne sa normalni. Za vas vsichko s izborite e normalno, isteriata sa must i revansh sreshto GERB e normalo, Opluvane na oponenta V denia na razmisal predi izborite e normalno, kotiloto ot prstapnitzi v DPC e normalno, poboiat nad studentite e normalno i t.n i t.n.

NESTOR
22 Nov, 2013 | 16:51

TOIA TARIKAT OT KOGO I ZAA KOLKO E KUPEN !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.