Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Търсят се 3 милиона патриоти срещу измамата БСП - ДПС
7 Октомври 2013
Управляващите се възползваха от яловостта на протеста, умело моделиран от администраторите в мрежата, взеха инициативата и наложиха "контра протеста", като едва ли не равностоен

Протест срещу наследството и пораженията на комунистическия режим, и 24 годишните му производни и метастази!
Бунтът е срещу наглостта, измамата и демагогията на новите - стари управляващи.

Бунтът е морален протест срещу налагането на аморалността и лъжата като норма, така както ни управляваха 45 години.

Реставрацията на "ценностите" на социализма е плашеща и постепенно ни се пробутва като алтернатива на несъстоялата се истински демокрация.

И всеки, който подменя основния противник - комунистическата партия и Държавна сигурност , и производните им ДПС и Атака, които заедно обслужват чужди, евроазиатски интереси, работи против излизането ни от блатото на посткомунизма.

Протестите се опитаха да ги

обяздват гузните съвести

на тези, които носят огромна вина за проваления преход и пропилените надежди на всички, които искрено вярваха, че бързата и почтена промяна е възможна. Но мнозинството от хората все по-ясно разбират кой кой е!

За мен остана необяснимо защо след "нощта на белия автобус" всичко си продължи с рутинни разходки.

Вторият преломен момент бе организирания от БСП и ДПС контрамитинг на малцинствата, услужливо обслужен от полицията. И тази демонстрация на наглост и безочлива дебелащина бе преглътната подозрително бързо!?

След тези две събития тройната коалиция на Държавна сигурност нямаше право да продължи да управлява страната ни и ден повече! Но... Вместо това се продължиха разходките, а и се започна вътрешно противопоставяне, и приватизиране на правото, кой да протестира и кой не...

Управляващите просто се възползваха от яловостта на протеста, умело моделиран от администраторите в мрежата, взеха инициативата и наложиха "контра протеста", като едва ли не равностоен. След първоначалното стъписване , стратезите на компартията успяха да овладеят и медийната среда и да наложат гротескните контра протести като първа новина. Те прекрасно разбират, че Фейсбук все още не е определящ за масовото съзнание в България. И че една лъжа повторена сто пъти започва да се припознава като истина! Опитват се и на принципа „разделяй и владей” (атаката срещу президента е показателна) да реанимират диктатурата на пролетариата, като водещ принцип на обществото ни. И това през 21 век!?

И учудващо много "недоорганизирали се" "демократи" са готови да изчакат развихрянето на това безумство, защото, видите ли, не били готови за избори преди май 2014?!

Ако искаме да предпазим нашите деца от поредното разочарование не е ли време да се положи началото на истинско патриотично антикомунистическо движение, което да обедини всички, които искат не подмяна, а промяна?

Трябва да имаме смелостта да си кажем истината в очите. И аз бих се посветил на това, заедно с много други, които носим отговорност особено пред младите хора, които искрено искат

да не повторят нашите мъчителни 24 години

Много от младите също осъзнават реалностите и разбират, че трябва да се избяга от клишираното политическо говорене и поведение. И това , всеки ден ми дава нова надежда!

Мнозинството от хората искат промяна на досегашната система. Такава промяна не може да бъде извършена без промяна на Конституцията. Промяна на Конституцията не може да бъде извършена без Велико народно събрание. Свикване на Велико народно събрание не може да стане без гласовете на 3/4 от гласовете на народните представители в обикновено Народно събрание. Трябва и да е ясна реалността, че вляво БСП и ДПС, харесва ли ни или не имат сигурни 1 милион гласа. В дясно ГЕРБ е подкрепян от 1 милион избиратели. Така наречения РБ преко сили биха могли да мотивират около 250 000-300 000 гласоподаватели (и то, ако не се разпаднат преди изборите). Но за да бъдат отстранени БСП и ДПС трябват минимум 3 милиона. На предсрочните избори трябва да победи този или тези, които са готови да сформират такова мнозинство - 3 към 1, което да се пребори с единия милион сигурни избиратели на БСП и ДПС. Избирателната активност трябва да е много висока и поне 3 милиона избиратели да са мотивирани, и готови да подкрепят тези, които са съгласни заедно до една година след изборите да подготвят проект за нова Конституция, и се отиде на избори за Велико народно събрание. Великото народно събрание бързо да приеме новата Конституция, да се саморазпусне и сложи край на измислената от комунистите Конституция, скалъпена по време на Кръглата маса през 1990 година.

Едва след този задължителен изборен цикъл, България може да тръгне по нов път. Но трябва да има почтеност и воля, вярата и надеждата на хората да не бъде пропиляна за пореден път.

Пътят е един единствен и той минава през осмисляне на реалностите, а не през теоретична "реформаторска" демагогия, партийни сметчици или измислени конструкции!

Коментар на Евгений Михайлов


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

van Gohg
08 Oct, 2013 | 09:18

Такива изкопаеми като Евгени Михайлов да си припомнят какво говореха преди 25 години.
На тях дължим пълната разруха в страната. Унищожена индустрия, селско стопанство, изкуство заменено с чалга. Пълен крах в националната сигурност, глад, каруци, цигани и клошари по улиците.
Огромна престъпност и проспериращи мутри и олигарси.
Дотам стигнахме слушайки такива като него.
Е, отхвърлихме комунизма и стига се оправдавахме с него.
Мястото му е на боклука. Но там е мястото и на умници като Евгени Михайлов.

van Gohg
08 Oct, 2013 | 09:18

Такива изкопаеми като Евгени Михайлов да си припомнят какво говореха преди 25 години.
На тях дължим пълната разруха в страната. Унищожена индустрия, селско стопанство, изкуство заменено с чалга. Пълен крах в националната сигурност, глад, каруци, цигани и клошари по улиците.
Огромна престъпност и проспериращи мутри и олигарси.
Дотам стигнахме слушайки такива като него.
Е, отхвърлихме комунизма и стига се оправдавахме с него.
Мястото му е на боклука. Но там е мястото и на умници като Евгени Михайлов.

муспи
08 Oct, 2013 | 02:54

В Народното събрание има една зала със странното име "зала на съгласието". Тя има такова колосално влияние върху депутатите, че често е предлагано надписа отвънка над входа "съединението прави силата" да се подмени със "съгласието прави силата". Синедрионът обаче го отхвърля като се мотивира че в тайната е силата. Тази зала е обурудвана от турски дизайнери, а и да се каже зала даже не върви, защото е една с обикновенана квадратура стая. Мебели няма, като изключим ниска кръгла софра отрупана с деликатеси, за което цял щаб мюфтии се грижат. Това са всякакви кадаифи, баклави с обилие от прочутите султански маджуни пред които виаграта е като аспирин, свински сърми с лозови и зелеви листя, традиционната мусака, фурми, ягоди посипани щедро с пудра захар и естествено супа от грозде. Около масичката има нахвърляни множество възглавнички, които в традициите на шариаха се използват за сядане. Цялото останало помещение е покрито с пласт вълнени одеала дебел поне една педя, върху който по средата му е пльосната лъвска кожа, навсякъде се въргалят в изобилие възглавнички. И това е всичко, като се прибави само на источната стена плазмен телевизор и под него малък хладилник зареден с шара и кока коли. Отгоре на хладилника са наредени касети на турски сериали и на някои по важни речи на султан Ердоган. Многа често, било в края на работния ден, било в началото му -11.00, в тази зала влизат единствените двама които имат това право, Бойко Борисов и Станишката, за да се гункат.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.