Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Станишев е в очеваден конфликт на интереси
9 Септември 2013
Действително той става гражданин на България едва през 1996 г, а до тогава е ортодоксален гражданин Советского союза и известно време може би на Украйна

В дните около годишнината от Съединението чевеният вожд Сергей Станишев ни засипа с лавина от мисли, основното в които се свеждаше до това, колко важно е да се движим в близка дистанция с Русия. Оказва се, че именно от там щяло да дойде нашето спасение. В навечерието на 9 септември той вече изпадна в проруски бяс.Оставям в страни факта, че ние сме единствената страна, която отбелязва като празник датата, в която тя е окупирана от чужда държава. То не бяха вопли да продължим авантюрата Белене, то не беше възхваляване на Южен поток и какво ли не още. А нещата са толкова прости и логични. Просто един човек се поддава спонтанно на патриотичните си чувства. Но за да ги разберем в дълбочина трябва да отчетем някои факти.

Ето ви малко  данни за Станишев. Роден е в украинския град Херсон. Средното си образование завършва в 35 СОУ „Добри Войников“ в София. През 1989 г. завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет с дипломна работа на тема „Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия”. През 1994 г. защитава дисертация за научна степен кандидат на науките (заменена с доктор в България) на тема „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век“. През 1998 г. специализира политически науки в Московската школа за политически изследвания, а в периода 1999–2000 г. — по международни отношения в Лондонското училище по икономика и политически науки, където защитава научно изследване на тема „Съвременната външна политика на Русия“.

Да  виждате нещо в неговата биография, което да го свързва с България? Ще напомня само, че той става гражданин на България едва през 1996 г. До тогава е ортодоксален гражданин Советского союза и известно време може би на Украйна. Дори и мимолетния му престой в Лондон е увенчан със защита на теза свързана не с България, а с Русия. Ха познайте на коя страна държи повече Станишев. Безкрайно ясно е, че истинската му родина е Русия. Дори и брат му носи руското име Георгий, а не нашенското Георги. Презимето на двамата е Дмитриевич, а не Димитров. Този човек е всичко друго, но не и приятел на България, ако нейните интереси се сблъскат с руските. И го доказва по най-брутален начин. В дните на честване на Съединението да споменаваш в България името Русия е кощунствено. Защото Русия е направила всичко възможно Съединението да не се състои. А и цялостната и политика в края на 19 и началото на 20 век като правило е насочена срещу България. Защото тя застава твърдо срещу нашите интереси при подписването на Букурещкия мирен договор и по този начин лишава България от поне 50 хил. кв. клм. територия, като същевременно настройва всички балкански народи срещу нас. Последствията на тази пагубна антибългарска политика изпитваме върху гърба си и до днес.

Иска  ми се да напомня още нещо. Как  се получи така, че преобладаващата  част от нашата интелигенция много  скоро след Освобождението се настрои  срещу Русия. Направи го Стамболов, направи го Захари Стоянов. Направи  го ако щете и авторът на най-затрогващите български стихове на признателност към Русия, патриархът на българската литература Иван Вазов. А причината за това е една единствена. Русия винаги е търсила защита на собствените си интереси на Балканите за сметка на българските.

Но  да се върнем към Станишев. Отвсякъде  погледнато в стремежът си да ни приближи опасно близо до Русия той  попада в класическа ситуация на конфликт на интереси. Съгласно закона конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията или задълженията му по служба. Цялата биография на Станишев убедително доказва, че това е човек с руско етническо съзнание, който е посветил целия си живот в служба на своята родина. От този безспорен факт произтича логичната мисъл, че ако зависи от него, при всяка ситуация на взаимодействие между Русия и България, той ще е на руската страна. Е, това ако не е конфликт на интереси – здраве му кажи.

Коментар на Александър Спасов, svobodata.com


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
27 Sep, 2013 | 02:32

Едно дете обичало да се разхожда, и като минало покрай синагогата изчезнало. По какво ще се познае че евреите са го отвлекли с ритуални цели?
- По това, че медиите не споменават никъде за такъв случай. Ако изчезне едно ромче ще има прилична врява.
- По това, че на следващия ден синагогата провела кръвно парти, и са присйъствали партийните елити на БСП и ГЕРБ, всичките с кепенца. Тука обаче е станал един непредвиден гаф. В поканите е пишело изрично и било подписано лично от Главният раби, - да не се пие алкохол в деня на Пурим, - случило се случайно да е на Пуримдей. Станишефф пил коняци и след това от кръвта получил разтройство. Това му попречило да излезе пред обществото с главното си достойнство. А обществото е било най отбрано - посланниците на западните посолства, турския посланник и посланника на сирийските борци за демокрация.

Нонаме
10 Sep, 2013 | 14:52

Браво на Александър Спасов! Коментар на място!

PERSEJ
10 Sep, 2013 | 02:23

DA E JASNO. drugariat muhin stanishev mrazi ednakvo i Russia i Ukraina i Balgaria. toi e cionistko-hazarski otpaduk i e PERSONA NON GRATA V BALGARIA. s oligarski - vun ot nashata Rodina !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.