Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дългата ръка на ГЕРБ
16 Май 2013
Фактът, че подслушванията са продължили и след като Цветанов вече не е бил вътрешен министър, показва колко дълга е ръката на партията на Борисов

Нищо добро не очаква България. След предсрочните избори страната изпадна в класическа патова ситуация, пише БГНЕС, позовавайки се на швейцарския вестник "Нойе Цюрхер Цайтунг".

За първи път от 1989 година насам управляваща партия бива преизбрана. Този успех се удаде на доскоро управлявалата партия ГЕРБ, а причината най-вероятно е следната: този път нямаше някой нов Месия, някой самозван Спасител на нацията, който да обещае на българите бърза промяна към по-добър живот.

Очаквания, които не се оправдаха. По същия начин преди четири години на власт дойде и Бойко Борисов, който беше обещал да изкорени корупцията. Но и от това нищо не излезе.

Въпреки че кабинетът на Борисов водеше политика на строги икономии /за огромна радост на Брюксел, но не и на обедняващото българско население/, партията ГЕРБ получи най-много гласове. Една от причините за това трябва да търсим в неспособността на организаторите на февруарските протести да преодолеят различията си и да се покажат като алтернатива на утвърдените партии. На този фон решението на Борисов да се оттегли от властта, за да си я върне отново след предсрочните избори, се оказа умел политически ход.

Скандалът с подслушванията показа едно от многото скрити лица на ГЕРБ. Фактът, че подслушванията са продължили и след като Цветанов вече не е бил вътрешен министър, показва колко дълга е ръката на партията на Борисов.

Ето какво се чува в телефонната слушалка, когато човек набере номера на правителството: "Ако търсите премиера, натиснете цифрата 1; ако търсите финансовия министър, натиснете цифрата 2; а ако търсите Цветанов, направо говорете, защото той така или иначе вече слуша".


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ИСТИНАТА !
18 May, 2013 | 20:43

А защо ГЕРБ не извадиха компромати против БСП, ДПС, ако имаха толкова дълга ръка?!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.