Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Няма ли кой?
1 Февруари 2013

Премиерът отиде в Сопот, и милостиво като Господ бог, раздаде на работещите във ВМЗ това, което бе длъжен, съобразно кодекса на труда, да им даде - възнагражденията за положения труд. Направи го по начин, който ни наведе на мисълта, че Бат’Бойко, повлиян от благородните постъпки на любимите си литературни герои от младини и воден единствено от зова на „голямото си човешко сърце”, е извадил няколко милиона от личните си спестявания, за да нахрани хорицата там. Извършвайки поредният „чутовен” подвиг, не пропусна да оплюе бившите управляващи, че са съсипали предприятията и са ги продавали за по 1 лев, заяви с категоричен тон, че те (той де), нямало да допуснат подобно нещо. След това обеща светло бъдеще на протестиращите (а то не закъсня - 600 без работа), снима се в стил „Тато” с жената, която му прати праз - лук и като в добър стар уестърн, пое към залеза заедно с верния си Винету, да громи лошите- като един Олд Шетърхенд .

Всичко това бе грижливо запаметено за поколенията от печатни и електронни медии и отразено бодро, по социалистически, почти като в кинопреглед от 60 - те години на миналия век и нито един журналист от „обективните медии” не го попита:
1. Каква е истинската причина тези хора да са без заплати?
2. Кой е собственик на ВМЗ Сопот - не е ли държавата?
3. Кой е назначил ръководството му - пак ли Станишев?
4. Нима през последните четири години държавата ни не „блаженстваше” под „вещото ръководство на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов или отново ни е управлявала тройната коалиция? (Ако се съди по последния новоназначен министър, май натам вървят работите)
5. Как точно, той и министрите му, ще се оправят с цяла държава, след като за 4 години не успяха да се справят с едно предприятие?
6. Как става така, че след като „пречупиха гръбнака” на миналогодишната престъпност, тазгодишната нехае за това и си прави каквото иска - всеки ден убийства, атентати, показни разстрели, обири, кражби, побои по улицата и училищата?
7. Откъде тази агресия сред общество, след като сме по-добре от Гърция, Португалия, Испания (според вицепремиера) и Англия, която си решава икономическите проблеми на наш гръб (според външния ни министър)?

Това не напомня ли едно друго време, когато главен секретар на МВР беше един екшън герой, кандидат за „Оскар”, който мъжествено шеташе из медиите с гранатомет на рамо, развявайки небрежно, по каубойски, кожената си тожурка под примрелите погледи на „млади и непохитени” репортерки, докато така наречените „ знакови фигури от организираната престъпност”, необезпокоявани от никого, бяха заети с първоначалното си натрупване на капитала, а в страната се извършваха по 25 убийства годишно?
Отново въпроси....... 

1. Защо никой не попита този „титан на справедливостта ” и неговия верен оръженосец (днес вече вътрешен министър и вице) имаше ли по това време братя Галеви, или не? И ако ги е имало защо не е направено нищо за тяхното неутрализиране тогава?
2. Бил ли е Алексей Петров съдружник на Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата до 1998г. във фирма „Будоинвест”ООД? Гущера откъсна ли опашката си, или си я влачи и досега?
3. Бил ли е вече по това време „Октопод” доцент Алексей Петров,( кадър от подчинения му ДАНС), или е се подвизавал само като закачливо „калмарче” под благосклонния поглед на бившия си съдружник? И ако е бил, как е възможно той, този „Супермен” да не е знаел това?
4. През времето на кой главен секретар на МВР, Златомир Иванов - Баретата се утвърждавал като основна фигура в наркобизнеса и как този главен секретар го е допуснал? За какво са получавали заплата през тези четири години той и неговия оръженосец?
5. Или пък, ако е знаел за първите и за втория, за третия, и за...., много други, защо тогава си е мълчал???
6. Защото му подариха генералски пагони?
7. Или защото някой подари на някого една банка?
Апропо, рисковано нещо е да си банкер в България - я джипа ти ще гръмнат, я в джипа ще те отстрелят...и никой няма да разбере кой го е направил. Ало, банкерите-карайте „Трабант” - чета бе! Хем ще сте живи и здрави, хем далеч ще стигнете. Едно наше момче така стана външен министър.J
8. Възможно ли е някой, бил непрекъснато във властта през последните дванайсет години (по един или друг начин)в осем от тях да е управлявал МВР, и пак да е целият в бяло, когато стане гаф, а „лошите” - примерно Тройната коалиция, комунистите, ЕС, Росатом, международното положение, шапките на полюса, озоновата дупка и кой ли още не, са до шия в калта?

Въпроси, въпроси, въпроси...., няма ли кой да ги зададе,

Нали медиите в България са „свободни, обективни и независими”?

То, не, че някой ще се втурне да им отговаря, ама все пак...

Няма ли кой?

П.С.  И докато пиша тези редове, гледам в новините как един човек реже ленти в несвяст и екзалтирано ме уверява, че за Трети лот на магистрала”Струма” ЕС ни е обещал деветстотин милиарда евро!?! А край него народа се радва и ръкопляска- демек, вярно ще да е. Бре, ами сега? Изтръпнах!!! Направо ме е страх да я напиша с цифри тая сума - няма да ми стигнат нулите!

А, бе, ми то сигурно ще ни излезе по- евтинко да направим отбивка към Млечния път. Или да си колонизираме Луната - за толкова пари все ще се разберем с македонците.

Деветстотин милиарда ЕВРО!?!?! Малеи-й-й-й,к’ви комисиони ще падат, малеи-и-й-й-й....!!!

Коментар на Слави Георгиев, главен секретар на ГОРД


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

svoboden
02 Feb, 2013 | 15:50

jalka kartina e lujeca, kradeca ,i mnogo oshte zanajati koito ima prestupnika bb da se podigrava pred liceto na kuklata desislava i dokarania pop georgi. to kakvo za toia --" GOSPOD nabludava putja na PRAVEDNITE , A PUTJA na nechestivite shte BUDE POGIBEL." tova e sudbata na vsichki kato toja ot snimkata. PURVO DA SE PLASHTAT REDOVNO ZAPLATI . vtoro da se izzeme vsichko kradeno bez davnosten srok !!!i taka da se spasi BALGARIA ot DEMOGRAFSKATA KATASTROFA , kojato dokaraha vsichki ot kostov do toja podigravchia ot snimkata.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.