Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
За всяка свиня идва Коледа /понякога и през юли/
31 Януари 2013
И колкото по охранена, от народната любов – толкова по голяма радост за „трапезата”!

Още вечерта след референдума по време на „разбора” се сблъскахме с репортажи, които противоречаха на всякаква логика и вместо да последват арести и до ден днешен властта мълчи.

Повечето от интервюираните цигани, които за първи път останаха пасивни и не дадоха своя глас, скочиха вкупом да обясняват и да викат от ефира на всички телевизии „Дайте пари и ще гласуваме!”. В същите тези медии един месец преди това течеше ежедневно призива, че „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

И се объркваме... престъпление ли е, или не? Защото едни хора стоят и си продават гласа, търсейки купувач, а други, които трябва да докажат тезата, че това е престъпление не реагират. Иначе сме свикнали Бойко Борисов да ни дава акъл по всички въпроси в държавата от това как да садим картофи и ориз, до това къде да построим Космодрум. Странно обаче, че докато циганските барони открито викаха „Дайте ни пари!” той остава безмълвен, което ни кара да смятаме, че е вероятно има сключена сделка с тях.

И в този ред на мисли, искаме г-н Цветанов като корифей на сигурността и спазването на вътрешния ред в държавата да обясни - има ли престъпление, или няма, защото по закон, когато някой иска пари за нещо нелегално това си е подготовка за престъпление. Та питаме Цветанов колко дела е образувал на базата на тези репортажи, има ли задържани, води ли се разследване?  Или близките партийни отношения с циганските босове се пазят за изборите, а на тези които са достойни българи и не се подчиняват на властта им се повдигат обвинения, за да слушкат!

Ние от ГОРД обаче сме решени да попитаме прокуратурата дали има заведени дела срещу циганските барони, за да разберем как Борисов и Цветанов са ги притиснали чрез съдебни производства ли, чрез друго ли, за да си подсигурят ромските гласове за изборите през юли.

Големият проблем обаче е, че това не са единствените нарушения, които се случиха по време на референдума, който и без друго няма законова стойност. Масово по места кметовете на ГЕРБ пуснали в последния момент, разбира се, заповеди, с които са променили местата на изборните секции, премествайки ги от една сграда в друга и с което изпратиха хората да обикалят с километри по нарочно непочистените от лед и сняг пътища. И вероятно не е случайно, че тези кметски заповеди могат да бъдат променени само от областните управители, които също обаче са от ГЕРБ и съответно не са отменили нито една, а и са необжалваеми в съда.

По изчисления на експерти именно поради тази причина над 30 % от хората са се отказали от желанието си да гласуват.

Това, което се случи на този референдум е, че ГЕРБ си направиха генерална репетиция за това как да подменят, или директно да откраднат, вота на българите през лятото. Те го използваха за проиграване на техниките за манипулиране на хората, за да могат да фалшифицират и парламентарните избори през юли, както направиха и с президентските и с първото „демократично” допитване до гражданите.

Но трябва да знаят, че за всяка свиня идва Коледата /понякога и през юли/ и колкото по охранена, от народната любов – толкова по голяма радост за „трапезата”!


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

MOEBIUS
01 Feb, 2013 | 03:07

ABSULUTNA ISTINA. BINEV DOBRE POZNAVA PAPKONOSCITE BB I CV.CV. I MEHANIZMITE NA MAFIOTSKIA JUDOMASONSKI KAPITAL NALAGA SE PULNA MOBILIZACIA NA BULGARITE.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.