Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Няма време за мислене - трябва да се управлява
22 Януари 2013
Писна ми от това, разни нереализирани политици и саморасли политичета да хулят България! Зле сме били, изоставали сме- хайде де!

Писна ми от това, разни нереализирани политици и саморасли политичета да хулят България! Зле сме били, изоставали сме- хайде де! Нима не виждат, че благодарение на неуморната работа на това правителство и под вещото ръководство на нашия вожд и учител Бойко Борисов, успешно се преборихме за призовите места по бедност, немотия, неграмотност, престъпност на всякакво ниво, скотски живот и черногледство. Вярно е,  изостанахме малко по един основен показател- политическите покушения, но както виждате- взеха се мерки. Е, не много успешни (то кое ли ни е като хората), но всяко начало е трудно - важното е, че се почна..., а докъде ще стигне? Като гледам - с такъв сценарий най-много до Боливуд и слава на Господ - бог, Аллах, Буда, Кришна, Маниту и на..., когото още се сетите, че злодея, преди да натисне спусъка, в експозе обясни на жертвата защо, а джеба, ще го гръмне. Потърпевшия, от своя страна, го засече и  дотолкова ядоса атентатора, че той започна „Танцът с празен пистолет“ от балета „Гръмни ме“, на операта „ Оттегляне“. По време на танца му, най-сетне тия, от НСО - то, се сетиха, че са на работа и облекчено въздъхнахме, когато момчетата на Главния охранител на републиката - ген. Коджейков, с неоценимата помощ на ентусиастите от „Хора на делегатите“ изпълниха „Одата на ненавистта“. Поне края бе холивудски- хепиенд!

В резултат на това, само за няколко дни епистоларния жанр под формата на писма, писмени изявления и декларации, отбеляза своеобразен пик - факт, говорещ в полза на събития с такъв благоприятен край.

Кой ли не излезе с декларация - като се почне от политическите партии и се мине през общественици, личности, граждански сдружения и организации, та се стигне до всички официални държавни институции.

И нали сме си министър- председателска република, естествено, решителния акорд в коментарите, бе на нашия пръв държавен и партиен глава, Бойко Борисов,

Зная, че голяма част от вас, уважаеми читатели, няма да се съгласите с мен. Може би ще ме репликирате, че такова животно като министър- председателска република няма, че Република България е парламентарна република, но я ми кажете по какво се разбира това, като се има предвид пренебрежението с което се отнася премиера ни към Парламента и презрително- повелителното му  държание спрямо народните представители в него.

Сигурно и за това Народното събрание не реагира по никакъв начин на опита за атентат срещу член на събранието.

Остави това, ами не стана ясно, дали председателят му, Цецка Цачева, е разбрала, че бе направен опит за покушение срещу председател на парламентарна група или си трае от страх да не и се кара Бат`Бойко, ако направи изявление.

И след като нито се чува, нито се вижда нещо тия дни, стана ясно, че тя бди като един Гюро Михайлов на барикадите в Банско, протестирайки срещу самата себе си и затова няма време да обръща внимание на разните му там изявления, декларации и други подобни дреболии.

А ако не ви е ясно за какво точно бди, ще ви обясним - така е наредил премиера - цялото правителство и подчинения му парламент, поетапно, групово и поединично, да дежурят на барикадата, като основната цел на този абсурден протест е, онази част от планината, която все още не е владение на Цеко Минев, да се опаше от ски- лифтове и писти, за да може след това по- лесно да бъде подарена на последния.

Та Цецка си кюта предано в подстъпите в Банско, а като се умори, полягва край пътя самоотвержено като Раймонда  Диени се ядосва. Още вчера бе помолила да и изпратят Цв. Цветанов, за да и помогне в изграждането на скулптурна композиция от типа на „Колхозник и колхозничка“ в стил „Мосфилм“- тя ще  да държи плакат с надпис „За“, а той с „Против“. Тъкмо щяха да са сигурни, че няма да сбъркат. Или поне Фидосова да беше поседнала в Кресненското дефиле...,бая щяха да се озорят разните ми там еколози в стремежа си да стигнат до града- герой.
 А сега какво? Налага се през пет минути да вдига ту единия, ту другия плакат и да обяснява на ошашавените очевидци, че видите ли, това важи за Банско, за Белене, за будалите, за бедните, за богатите, за Бойко...,оп-п-а-а-а, тук тя се увлече, но то бе от многото емоции и една нерешителна сълза на разкаяние си проправи път изпод изтерзания от хроническо недоспиване ляв клепач, и колебливо се свлече по мъжествена и скула. С незабележим за околния жест, Ц. Цачева изтри следите на своята краткотрайна политическа слабост и внезапно развеселена, си каза: „Кой знае?, Може пък да ни впишат в книгата на „ГИНЕС“ и то най- малко по две причини- защото едва ли има други управляващи в света, които протестират против самите себе си и защото живеем в единствената в света министър- председателска република“.

Така и не помисли, че на други места такъв тип управление се нарича „диктатура“, но както ги учеше „Тато ди тути тати“- Бащицата Бойко Борисов:

НЯМА ВРЕМЕ ЗА МИСЛЕНЕ- ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА!


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.