Факти, Анализи, Коментари
   23 Януари 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
За първи път студент завърши университет със специалност - нинджа
26 Юни 2020
Геничи Мицухаши усъвършенства и изучава бойни изкуства и традиции, свързани с нинджите
В Япония връчиха първата университетска диплома за нинджа. В продължение на две години Геничи Мицухаши усъвършенства и изучава бойни изкуства и традиции, свързани с нинджите, информира АФП.

45-годишният завърши магистърската програма в Mie University в Централна Япония, където се смята, че е домът на нинджите.

Освен проучване на исторически документи, Мицухаши коментира пред осведомителната агенция, че е взел присърце практическия аспект да бъдеш нинджа.

"Прочетох, че нинджите са работили като фермери сутрин, а следобед са тренирали бойни изкуства", разказа той. Геничи Мицухаши отглеждал зеленчуци, работил върху техники от бойното изкуство и проучвал документите за историята на нинджите.

"С тази комбинация си помислих, че мога да уча за истинската нинджа", подчерта той и добави, че нинджите също са имали много умения за оцеляване.

Мицухаши, който също изучава кунг фу и японското изкуство Shorinji Kempo, преподава нинджи умения и управлява хан, докато пише дисертация.

През 2017 г. Mie University откри първия изследователски център в света, посветен на нинджата. Година по-късно откри програма за обучение. Намира се в Ига, на около 350 километра югозападно от Токио.

За да влязат в програмата, студентите трябва да вземат тест по японска история и тест за четене на исторически документи за нинджите. Около трима студенти се записват всяка година. Курсът е за изучаване на нинджите, а не да стават нинджи, отбелязват от университета.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.