Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Защо първата среща трябва да продължи точно 57 минути?
9 Март 2020
Ясно е, че искаме да впечатлим човека, който е станал обект на нашето желание, но в същото време искаме да запазим и разума си
Първите срещи са неловки, странни, понякога напрягащи, почти винаги изискващи прекалено много енергия и предварителна подготовка. Ясно е, че искаме да впечатлим човека, който е станал обект на нашето желание, но в същото време искаме да запазим и разума си, съобщава КРОСС.

Проучване, проведено в близкото минало, показва, че за да можем да направим това, е добре да се придържаме към 57-минутното правило. Установено е, че 57 минути са абсолютно достатъчни да изпием едно кафе, да се усмихнем няколко пъти и да разберем дали човека срещу нас има братя и сестри. Точно толкова време продължава тренировката, скучната работна среща или разговор с майка ни, в който тя за 20453894780256 задава един и същи въпрос.

Първите срещи трябва да бъдат фокусирани само върху интереса и привличането. Според научно изследване, можем да кажем дали намираме някого за атрактивен за точно три секунди. Не е необходимо да прекараме цялата вечер заедно, за да знаем дали бихме си легнали, а и далеч няма нужда да говорим за всички житейски ситуации, след като има възможност да избегнем неловкостта.

Погледнато от другата гледна точка, хората са заети. Ходенето по срещи може да се превърне в работа на пълен работен ден, когато сме сингъл. За 57 минути можем да разкрием мечтите си, да говорим за домашните си любимци и съвсем спокойно да поемем по пътя към вкъщи, в случай че нещата  не се получават, без да губим времето на потенциалния си партньор. Всеки е бил на ужасна среща. Колкото и да е зле положението, добре е да изтърпим поне час, за да вземем окончателно решение, макар понякога да са ни нужни само 2 минути.

Правилото ни предоставя и перфектната възможност, ако нещата потръгнат добре - след тези 57 минути ще искаме да видим човека срещу нас още веднъж. Така всичко ще се случва не твърде много и не твърде скоро. Ясно е, че има различни типове хора – има такива, които са готови да се втурнат към леглото 20 минути след началото на срещата, както и такива, които след също толкова време, прекарано заедно, вече правят планове за деца. Истината е, че златната среда е важна в много отношения. Настроихте ли хронометъра?


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.