Факти, Анализи, Коментари
   24 Септември 2020
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Заравят жив австралиец под улица в Тасмания
28 Май 2018
Контейнерът, който е с дължина 4,5 метра, ще бъде заровен под асфалта и улицата ще продължи да функционира по време на пърформанса
Австралийски пърформанс артист ще бъде заровен жив в контейнер под градска улица в столицата на Тасмания в продължение на три дни, предаде Ройтерс.

73-годишният Майк Пар възнамерява по този начин да припомни на жителите на град Хоубарт за геноцида, извършен от британците при завладяването на острова. Пърформансът ще бъде направен в рамките на годишния фестивал "Дарк Мофо". Пар ще бъде спуснат в контейнер под улица "Макуори" на 14 юни. В него ще има легло, вода, стол за медитация, моливи и дъска за рисуване. Засега не е ясно дали артистът ще има осветление и достъп до чист въздух.

Контейнерът, който е с дължина 4,5 метра, ще бъде заровен под асфалта и улицата ще продължи да функционира по време на пърформанса. Пътни знаци ще указват, че Пар се намира под краката на преминаващите пешеходци.

С протестното си заравяне австралиецът държи да припомни на новите поколения жестокостите, на които е било подложено туземното тасманийско население след пристигането по тези места на 75 хиляди английски и ирландски затворници.

Тасмания е австралийски остров на границата между Тихия океан и Индийския океан. Наречен е на холандския мореплавател Абел Тасман, който е първият европеец, посетил го през 1643 година.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.