Факти, Анализи, Коментари
   25 Февруари 2020
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Кой дава 30 хиляди долара за два пъпеша?
26 Май 2018
Чифт пресни пъпеши достигнаха рекордните 29 300 долара на търг в Япония, където те са символ на статут
Чифт пресни пъпеши достигнаха рекордните 29 300 долара на търг в Япония, където те са символ на статут, информира "Франс прес". Сезонните плодове често са предлагани на търг и се купуват от хора търсещи социален престиж. Като собственици на магазини, които искат да накарат клиентите си да ахнат.

Печелившото наддаване за първата двойка пъпеши „Юбари кинг“ за тази година се е състояло на Централния пазара в Сапаро, северно от Хокайдо. Сумата, която е достатъчно голяма, за да може с нея да се купи нова кола в Япония, надмина предишния рекорд за продажбата на луксозен плод. През 2016 г. бяха дадени 27 400 долара за плод.

Пъпешите „Юбари кинг“, също както хубавото вино, могат да се подаряват на приятели и колеги.

Най-висококачествените пъпеши са в перфектна сферична форма с гладка кора, но тя може да е и на шарки. Обикновено Т-образната дръжка на плода се оставя и той се продава в украсена кутия.

Дори и обикновените плодове са скъпи в Япония. Доста често обикновена ябълка на острова може да достигне до цена 3 долара за брой. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително