Факти, Анализи, Коментари
   24 Февруари 2020
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Кой е най-богатия човек във Великобритания?
13 Май 2018
Това е бизнесмен, който някога е живял в общинско жилище край Манчестър
Бизнесмен, който някога е живял в общинско жилище край Манчестър, днес е най-богатият човек във Великобритания, според новата класация на "The Sunday Times".

Джим Ратклиф, основател на химическата компания Ineos, оглави списъка с богатство на стойност 21.05 милиарда паунда.

Двама от директорите на компанията също са в списъка, който подрежда най-богатите 1000 души или фамилии във Великобритания. Тази година в него има 141 жени.

Ратклиф е роден на 18 октомври 1952 г. Днес е на 65 г. Като дете той се преместил от общинското жилище във Фейлсуорт в Ийст Йоркшир. Учил е в средното училище в Бевърли, след което е следвал химично инженерство в университета в Бирмингам. Има магистърска степен по бизнес администрация от Лондонското бизнес училище.

Женен е за съпругата си Аманда Тоусън от 1985 г., след развод с първата си съпруга - Алисия Ратклиф.

Баща му бил дърводелец. Ръководил фабрика, която произвеждала обзавеждане за лаборатории, а майка му е работила в счетоводна фирма.

В момента фирмата на Ратклиф води съдебна битка с правителството в Шотландия заради мораториума върху фракинга.

На второ място са миналогодишните №1 в списъка - братята от индийски произход Шри и Гопи Хиндуджа с 20.64 милиарда британски лири. Бизнесът им е свързан с недвижими имоти, банки, ресторанти и търговия.

Роденият в Украйна Леонард Блаватник е на трето място с 15.26 милиарда паунда. Компанията му Access Industries обединява активи в сферата на природните ресурси, недвижимите имоти, медиите и продуцирането на музика.

Тази година Джейми Оливър напълно е изпаднал от списъка, вероятно в резултат на сериозните проблеми с ресторантите му.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително