Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина най-възрастната панда в света
14 Септември 2017
Пандата, чийто живот се равнява на над 100 човешки години, е била любимка на цял Китай
На 37 години почина най-възрастната панда, отглеждана в плен. Баси е получила емоционално изпращане от своите гледачи в зоологическата градина в Китай, където е прекарала живота си, съощава АФП. Пандата, чийто живот се равнява на над 100 човешки години, е била любимка на цял Китай и рождените й дни често са ставали повод за всеобщи празненства. Китайската държавна телевизия излъчва на живо мемориалната церемония в нейна чест, която се проведе в зоопарка в югоизточната част на страната, където е живяла.

„С натъжени сърца тържествено обявяваме днес, че първообразът на Панпан, символът на първите Азиатски игри (в Китай през 1990 г.( и ангел на приятелството както у дома, така и в чужбина – гигантската панда звезда Баси почина в 8:50 ч. на 13 септември 2017 г. на 37-годишна възраст“, съобщиха от Центъра за изследвания на пандите във Фуджоу. Баси живееше в плен, след като беше спасена при падане в река на четири- или петгодишна възраст. Тя е била кръстена на долината, в която е открита. Пандата прекарва известно време в чужбина, след като е дадена назаем за шест месеца на зоологическата градина в Сан Диего, САЩ през 1987 г.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.