Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха откраднати картини на Ван Гог за 100 милиона долара
1 Октомври 2016
Те бяха откраднати преди 14 години от музея "Ван Гог" в Амстердам
Полицията в италианския град Неапол откри две откраднати картини на Ван Гог. Съдбата им е свързана с международния наркотрафик. 

Картините на Ван Гог бяха открити в Кастеламаре ди Стабия, не далеч от Неапол, благодарение на сложно и дълго разследване, попаднало на следа на наркотрафик. Стойността им възлиза на около 100 милиона долара. Те бяха откраднати преди 14 години от музея "Ван Гог" в Амстердам. Едната е "Плажът на Шевенинген", а другата "Изходът от протестантската църква в Нюенен". Били скрити в сграда в Кастеламаре ди Стабия, за която се предполага, че е свързана с местната мафия камора и международния трафик на дрога начело, на който е укриващият се в Дубай Рафаеле Империале. 

Експерти потвърдиха оригиналността на двете произведения, а холандските представители на музея плакаха от радост. Разследването на причините тези картини на Ван Гог да стигнат до неаполския край по този начин продължава. Премиерът Матео Ренци и министърът на културата Дарио Франческини определиха тяхното намиране за забележително.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.