Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Етиопия спряха интернет и социалните мрежи заради матурите
13 Юли 2016
Мярката е наложена от правителството с цел учениците, които тази седмица държат матури за завършване на средно образование да не се разсейват
Трети ден в Етиопия са блокирани интернет и социалните мрежи. Мярката е наложена от правителството с цел учениците, които тази седмица държат матури за завършване на средно образование да не се разсейват, а да се подготвят за изпитите, съобщава БНР.

Матурите трябваше да се проведат през месец май, но тогава, в края на доста силна вълна от протести в най-голямата област на Етиопия – Уромия, където живеят 33 милиона души, протестиращите ученици казаха, че не са имали време да се подготвят, затова помолиха правителството да отложи матурите за по-късно, но то не се съгласи. Тогава във Фейсбук бяха пуснати въпросите от матурите и правителството беше принудено да ги отложи за тази седмица, разказа журналистът Андрей Владов, който работи в Адис Абеба.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.