Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Таблетите и смартфоните са любимите играчки на децата от детските градини
9 Февруари 2016
"Има ли правила в детската градина за употребата на таблета" - Да, има, когато децата спят, учителката го ползва

Таблетите и смартфоните са любимите играчки на децата до 8 години и в България. Това потвърждава  изследване на Националния център за безопасен интернет.Според повечето анкетирани родители, интернет помага на децата им да общуват със своите връстници .

Таблетите и смартфоните, освен у дома, се ползват и в училищата и детските градини, където обаче тези устройства или се забраняват, или липсват ясни правила за употребата им.

Това, което един родител ни отговори на въпроса: "Има ли правила в детската градина за употребата на таблета" -  Да, има, когато децата спят, учителката го ползва, казва Луиза Шахбазян от Националния център за безопасен интернет.

Интернетът ни помага за забавачка и да контролираме децата си, когато са на път, казват родителите и смятат, че интернет не крие рискове за децата им, защото са твърде малки. Реалността обаче сочи друго:

Вредно съдържание, съдържание с насилие над хора и животни се намира средно на два клика от това, което е подходящо за деца.

Интернет се използва от децата и за печелене на пари, сочат още данните от изследването:

Едно от децата се оказа, че е разбрало как да прави профили във фейсбук и ги продава срещу 50 стотинки на други деца.

Препоръките от проучването, дигиталната и медийната грамотност да станат част от задължителното учебно съдържание, а училищата и детските градини да изготвят ясни правила и практики за безопасно сърфиране в мрежата.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.